onsdag 17. april 2013

Andrea D av Margaret Skjelbred

Denne boken ble jeg tipset om på søndag som var av bloggen Bøker & bokhyller. Hun skrev at hun kunne drepe, for denne boken, og sånne kraftuttrykk vekker jo nysgjerrigheten til live. Etter å ha lest den anmeldelsen, måtte jeg bare lese boken. Heldigvis er den "gammel", den kom ut i 2006 så biblioteket hadde den i hyllen.
Takk og pris for at jeg lånte den, for dette er en perle av en bok, som jeg ikke ville gått glipp av.
Det er utrolig vanskelig å sette ord på hvorfor den er så bra, det er rett og slett vakkert skrevet. Den grufulle historien som danner bakteppe, gjør at romanen blir veldig autentisk. Margaret Skjelbred skriver lekende lett, og fult forståelig, selv om det hoppes mye i tid.

To tvillingsøstre er tilbake i barndomshjemmet hos sin senile mor. I ett døgn sitter de på loftet og forsøker å rekonstruere livshistorien til Andrea D, en jødisk jente som vokste opp i Polen og Litauen tidlig på 1900-tallet. De kjenner bare fragmenter av historien hennes, fragmenter som er nedtegnet i en svart bok de leser i. Selv må de dikte videre for å fylle ut de blanke feltene. Men hvorfor er det egentlig så viktig for dem å finne ut hva som skjedde med Andrea D?

Tusen takk til Berit for supert lesetips :)

2 kommentarer:

 1. Åååhh! Nå ble jeg glad- så morsomt at du fikk tak i den og lest den så raskt! Det er vel strengt tatt unødvendig at jeg skriver det, men boka er helt spesiell og nydelig i alt det grusomme.
  Jeg vet at de har Skjelbreds nyeste "Du skal elske lyset" på biblioteket, men jeg er så redd for å bli skuffet, det er jo ikke til å unngå at forventningene er forferdelig høye... Jeg kommer nok til å ta sats og hoppe i det en dag ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje jeg skal lese den først, så kan jeg hinte om du bør drøye litt eller ei :)

   Slett