mandag 8. april 2013

Bokfrokost ble boklunch med Anne Holt`s Skyggedød

Etter å ha ventet siden november kunne jeg endelig sette klørene i Anne Holts siste
Denne uken starter med en fridag (forhåpentligvis to). Himmelen er blå, livet på terrassen kunne ikke vært bedre. Sondre bestilte havregrøt til frokost, så da tok mor seg en smak hun også, og utsatte frokosten til lunch. Biblioteket hadde sendt melding om at bok som ble bestilt i november er ankommet, så da gikk første tur ut, dit.
I mellomtiden var isen tint på balkongen, og jeg kunne brygge te, rulle opp buksebeina og jobbe videre med brunfargen, mens ny spennende bok ble begynt på.
Anne Holt har lagt handlingen i "Skyggedød" til Oslo, på den datoen som vi alle vil huske 22 juli 2011. Det handler ikke om terroren, men dødsfallet i boken skjer på samme tid, og vi tar del i de utfordringene dette gir de involverte. Dette gjør hele historien veldig troverdig, og følelsene ligger kanskje litt vel utenpå, på grunn av dette. Boken har nerve, og spenning hele veien, og selv om jeg bare har kommet halvveis når jeg skriver dette, kan jeg allerede si at dette er en god bok.
Håper solen skinner i andre deler av landet, og at dere har tid til å nyte den :)

En liten kommentar til boken, nå når jeg er ferdig:
Vel, jeg leste den på en dag. Først i solen på terrassen, så etter en 2 timers fjelltur leste jeg resten inne, så spennende var det. Lettlest og "rett frem krim", hvor løsningen ligger oppi dagen, selv om en ikke klarer å se den. 
Skyggedød er femte og siste frittstående bind i serien om Inger Johanne Vik og Yngvar Stubø. Jeg har ikke lest noen av de andre bøkene, og jeg skjønte nok etterhvert at dette ikke var første boken. Det at handlingen fengslet meg sånn, gjør at jeg burde gi den mer enn en 4`er, men slutten var utrolig teit. Ikke hele avslutningen av saken, men den siste setningen. Kun den, den aller siste setningen. Var no det nødvendig? 

Som sagt har jeg stått på venting på biblioteket siden november på denne boken, altså 5 måneder! Det er med glede jeg skal levere den tilbake til biblioteket i morgen, 22 timer etter jeg hentet den :)

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke fått med meg de to siste bøkene til Anne Holt, men har planlagt å lese dem en gang. Fint å høre hva du mener. Og så fin en dag du har hatt da!

    SvarSlett
  2. Jeg likte denne boka godt, det er et viktig tema som tas opp. Synes ikke den var sånn kjempe spennende, men jeg måtte allikevel lese for å se hva som skjedde. Jeg likte heller ikke siste setning...den så jeg ikke komme den slutten der. Jeg som har lest de andre bøkene også, synes det var teit.

    SvarSlett