fredag 25. november 2011

Tørking av middagsrester

Hva gjør en når en har laget masse deilige rører, også forsvinner matlysten som dugg for solen? Vel, jeg har vært syk et par dager. Det kom som kastet over meg fra en dag til en annen, og dagen i forveien hadde jeg laget til et deilig rawfood måltid, som vi hadde masse rester fra. Normalt sett ville vi brukt disse restene til å spe på middag og lunch den påfølgende dagen, men som sagt, det ble ikke noe spising på et par dager.
Jeg er som en gammel bondekone fra forrige århundre, og vil ikke kaste mat, og kom på hva et lyst hode en gang skrev på en blogg:
"Dehydratoren er perfekt til å tørke matrester..."
Hm... virkelig? Som sagt så gjort. Jeg fant frem humus og gulrotrasp med kokossaus, strøk dette utover paraflex og heiv det inn. Jeg hadde også laget mandelmelk, og satt igjen med pulpen. Dette ble også til kjeks (se oppskrift under). Til sist, (når jeg først hadde treskeverket i gang, laget jeg 8 nye tortillalefser. Klok av skade fra sist, laget jeg dem mye tykkere, og resultatet ble denne gangen perfekt. Humusen er ikke med på bildet, da de måtte stå inni dehydratoren mye lengre enn det andre.
Tortillalefser, gulrot i kokossaus og mandelkjeks
Sånn blir mandelpulp til deilige kjeks:
ca. 1 dl linfrø som får ligge i bløt en times tid
ca. 3-4 dl pulp
ca. 3 dl havregryn legges i bløt i litt mandelmelk
1 ts vaniljepulver
4 dadler
1 klype himalayasalt
Kjør alt i foodprosessor til du har en fin røre med litt fast konsistens. Spre det utover paraflex og rut opp. Tørkes i dehydrator til de føles tørre gjennom. Tiden avhenger av hvor tykk du lager dem.

3 kommentarer:

  1. er genialt å dehydrete på den måten :D

    SvarSlett
  2. I'm not sure exactly why but this web site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.


    Feel free to surf to my web site; click here

    SvarSlett