onsdag 23. november 2011

Raw hummus og raw karri blir et mettende måltid, med lite karber

Ingredienser til rå hummus, nesten likt som til vanlig hummus
Ferdig hummus, lag den litt bløt for den blir fastere når den står
Raw hummus
1 liten kopp macadamia nøtter (la stå i vann over natten)
4 ss rå tahini
4 ss sitronsaft
litt koriander
god olje, extra virgin eller Hampolje
1 ts spiss kummen
1 klype himalayasalt
vann
Kjør først nøttene til mel i foodprosessoren. Ha deretter i resten. Spe med vann, olje og evt. sitronsaft og smak deg til med salt, til du har konsistensen du liker best.
Rå kokossaus gjør vanlig "råkost" mettende og næringsrikt
Raw karri med kokossaus
1,5 dl mandler
2 dl revet kokos
saft fra 1 lime
1 ss karri
1 ss grønnsaksbuljong
1 ts gurkemeie
2 ts himalayasalt
2 dl vann
Kjør mandlene til mel i foodprosessoren. Ha i kokos og det andre tørre. Spe først med lime og deretter vann. Stopp ved den konsistensen du liker, men det gjør ingenting at det blir litt flytende.
2 store gulrøtter raspes grovt
1/4 hodekål strimles fint
Vend deretter kokossausen inn i grønnsakene.
Holder seg i flere dager i kjøleskap, så du kan bruke det til lunch, middag og kvelds.
Disse to rørene spiste vi i dag med blader av crispisalat, spinat, oliven, litt paprika, tørket Mexicansk brød og en rest av Paprika Edelost som vi lærte på Rawfood kurset i helgen.
5 "tilbehør" blir en fullverdig middag som metter

3 kommentarer:

  1. jeg er meget fan av hummus og dipper generellt. nam :D

    SvarSlett
  2. Mm, gode oppskrifter!! Jeg elsker hummus, men har ennå ikke laget en rå variant! Høres deilig ut med macadamia nøtter i- de er mine yndlinger :)

    SvarSlett