tirsdag 29. november 2011

Marsipan uten mandler - men med poteter!

Marsipankuler av potet og kokkos
Det var den Lovelye Liller som delte oppskriften, og jeg lot meg friste til å prøve.
Jeg har en hyggelig kollega som er allergisk mot nøtter, så det hadde vært supert om de ble gode. "Den som intet våger, intet vinner" heter det jo så fint.
Potetene ble kokt og mens de kjølte seg ned kom mamma og pappa på besøk.
Pappa som har svart belte i kakespising, fikk smake de sunne peppernøttene mine, og ba meg lete videre etter den ultimate "sunne" julekaken, for disse var det ikke.
Jeg er redd julemarsipanen heller ikke blir en innertier blant familiemedlemmer som fremdeles spiser sukker, men jeg har smakt,  først en, så en til også enda en og kan ikke helt plassere dem. De er ikke dårlige, men så himla god er de vel heller ikke....
Det er noe med kokos-konsistensen, og kanskje jeg var litt forsiktig med søtstoffet.
De smaker i alle fall ikke potet!
Jeg reagerte på at det er mandelessens i oppskriften, og synes det er rart om ikke allergikere vil reagere på denne. Håper jeg ikke tar livet av min kollega i morgen :)

2 kommentarer:

  1. Spennende! Første gang jeg hører om mandelfri marsipan! :D

    SvarSlett
  2. Hehe, Artig at du prøvde. Neste gang (om det blir en neste gang) så kan du bytte ut all revet kokos med kokosmel og være rausere med søtstoffet. Bruk gjerne steviadråper vanilje og krem. :D klem

    SvarSlett