fredag 28. oktober 2011

Dagens middag var av det råe slaget: Raw spagetti

Rawspagetti med jordskokk / persileris og spirer av linser
Siden dette var mitt første forsøk på å lage rå spagetti valgte jeg å lage den uten pastasaus, for å virkelig kjenne smaken. Jeg raspet opp 1 squash og 1 stor gulrot og hadde det i en skål. Over helte jeg litt god olje, ørlite sitron, salt og pepper. Jeg lot det stå i 15 minutter, og det var nok marinering, for spagettien var allerede al dente.
Resten av middagen var litt "man tager hva man haver", så det ble jordskokkris med bladpersille, nyspirede linser og enda mer bladpersille. (Ja jeg er glad i bladpersillesmak)
Vi er ikke 100% rå hele familien, men jeg sniker rawfood inn der jeg kan. Jeg woket gulrot og kålrot i litt smør, og hadde noen marinerte laksebiter i ovnen, til de som ikke er helt vant med å spise kald middag. (Det kommer nok...)
Når maten ser ut som "den gamle maten", så glemmer jeg helt at det faktisk er kaldt.
Rå spagetti var kjempegodt og jeg kommer til å lage det igjen. Neste gang skal jeg lage en rå pastasaus med mye smak, å ha rundt den.
Litt utskeiing ble det etter middag. I går kveld fikk jeg lyst å lage sjokoladekuler igjen, så jeg laget to forskjellige typer. En kopp Dandy Blend og 2 kuler ble en fin avslutning på måltidet.
Dandy Blend ser ut som og smaker som kaffe, men er laget av løvetann

3 kommentarer:

 1. NAM! Får vann i munnen :-) Elsker raw og naturlig mat. Sjokoladekulene så smashing god ut! God helg Tine :-)

  SvarSlett
 2. Fine farger spagettien hadde! godiskuler er en slager her også :D

  SvarSlett
 3. Har bestilt meg Dandy Blend selv, spent på den altså. Lager meg sånn raw spagetti iblant. Kjempegodt med chasewkrem! :D

  Ha en super helg! :D

  SvarSlett