søndag 23. oktober 2011

Rawfood og Jens Casupei`s betraktninger

* Du blir vakrere
* Du blir mer intelligent
* Du får mer energi til å gjøre det du vil
* Du blir gladere
* Du blir kvitt fysiske plager og skavanker
Hvem lar seg ikke friste av sånne fremtidsutsikter? Begynnelsen på Jens Casupei`s bok "Raw food" er besnærende. Han sier videre:
"Jeg elsker mat og elsker livet. Mat skal smake så englene synger, og det skal være vidunderlig å leve"
Rawfood er en av de mest effektive måter for å oppnå konkrete resultater i ditt liv - såvel fysisk som mentalt og følelsesmessig. Uansett hvem du er, hva du gjør, eller hvilken situasjon du er i, kan du oppnå vesentlige forbedringer.
Rawfood er mat i sin mest naturlige form. Mat hvor innholdet av enzymer, vitaminer og andre næringsstoffer er optimalt, da de ikke er blitt nedbrutt ved oppvarming.
Enzymer er selveste ungdoms kilden, den vi alle leter etter. Enzymer er nødvendige for at kroppen din skal klare å bryte ned maten, og gjøre seg nytte av alle næringsstoffene. Enzymer er essensielt for alt liv i kroppen. Jo færre enzymer i maten, desto mindre liv. Det samme gjelder i din kropp. Oppvarming til over 42 grader dreper alle enzymer, og mat tom for enzymer tærer på kroppens naturlige ressurser og fremskynder aldringsprosesser og sykdom.
Raw food derimot fremmer skjønnhet, sunnhet, og intelligens samt bremser aldringsprosessen.
"Har du tenkt over av mennesket er det eneste dyret på kloden som varmebehandler maten sin?"
Frem til side 63 i denne flotte boken får vi gode argumenter for hvorfor rå mat er best, også for en menneskekropp. Ikke bare oss som ønsker å være vakker, glad og intelligent men også at det er rett mat for toppidrettsutøvere. Din globale samvittighet blir satt på prøve, når han forklarer hvorfor rå mat bedrer livet på kloden for alle, hvordan dyrehold påvirker både vannkvalitet og ozonlag.  Det er henvist til eksempler og forskning, og er veldig troverdig, dog i en litt tabloid innpakning.
De neste 250 sidene er spekket med flotte bilder og lettfattelige oppskrifter som bare skriker etter å bli testet ut.

4 kommentarer:

 1. Oj, denne har jeg ikke lest. Kanskje blir den ført på ønskelisten til julenissen i år ;) Slike bøker burde vært pensum på skolen, spør du meg ;)

  SvarSlett
 2. Det klinger i mine ører av hva Jens Casupei skriver. Jeg er hjertens enig i at Rå mat er knallbra! Kommer nettopp hjem fra del 2 Rawfood Chef utdannelsen som pågår i Oslo for tiden, og er full av inspirasjon og pågangsmot pga hva rå mat gir/og gjør med meg :-D

  SvarSlett
 3. Det klinger vakkert det han skriver i teksten sin og jeg jubler. Oppskriftene hans synes jeg ikke måler seg med Erica Palmcrantz sine, så jeg lager et par av dem nå når jeg har boken, og leverer den fint tilbake.
  Elin: Gleder meg til å høste av dine erfaringer fra kurset. Skal på kurs selv i Bergen om 3 uker, gleder meg veldig :)

  SvarSlett
 4. Da skal jeg kjøpe boken hans, for jeg er ikke imponert over Erica sin bok...
  Gleder meg til å høre din opplevelse av Raw Food kurset i Bergen. Skal på det samme kurset i Trondheim :-)

  SvarSlett