søndag 30. oktober 2011

Melissa Horn på Ole Bull Scene i kveld

Gode venner har lokket meg med. Og etter å ha kjøpt og lyttet masse til cd`en hennes gleder jeg meg veldig til i kveld.
Her kan du lese hva Bergenlive skriver om henne:
Melissa Horns gjennombrudd er blant de siste årenes fineste suksesshistorier. Siden debuten ”Långa nätter” har stadig flere trykket 23-åringens sanger til sitt hjerte, og i midten av september slippes endelig hennes tredje album. Senere på høsten gir Melissa Horn seg ut på en omfattende Skandinaviaturnè som tar henne til Bergen og Ole Bull Scene lørdag 29. Oktober. 
Det skjedde i det stille. I utgangspunktet helt uten medieeksponering, strategier og skriverier vokste Melissa Horns tilhengerskare. Ryktet om hennes personlige sanger spredtes fra munn til munn, og snart hadde hun en solid skare med tilhengere som kunne identifisere seg med tekstene på debuten ”Långa nätter” fra 2008. Oppfølgeren ”Säg ingenting till mig” fra 2009 ble en umiddelbar suksess, og et bevis på hvor etablert Melissa Horn hadde rukket å bli på kort tid. Hennes første møte med Oslopublikumet fant sted i et fullsatt Parkteateret vinteren 2010, og i august samme år spilte hun og Lars Winnerbäck for ca 6000 frammøtte på Operataket. Alltid foran et intenst lyttende publikum som kunne relatere seg til hvert ord. Det er nok der nøkkelen til Melissa Horns suksess ligger; evnen til å formulere tanker og følelser i ord like enkle som dagboksnotater, men komplekse nok til å kunne sette fingeren på følelser også publikum kjenner seg igjen i. Melissa Horn har siden livedebuten komplettert sitt intime og meningsfylte låtmateriale med sjarm og karisma som konsertartist. Melissa Horns gjennombrudd var av lavmælt karakter, men forholdet til lytterne brenner med en glød ingen kan benekte. Mandag 19. september slippes Melissa Horns tredje album samtidig i hele Skandinavia. Den etterlengtede platen etterfølges av en omfattende høstturnè i Sverige, Danmark og Norge. Med et trettitalls konserter er dette hennes overlegent største turnè noensinne. I sommer gjorde Melissa noen få konserter i Norge, blant annet på Slottsfjellfestivalen, Bukta Open Air og på Wrightegaarden i Langesund. Der bød hun på de første smakebitene fra det nye albumet.
Etterpå: Denne unge damen imponerte stort med sitt upretensiøse vesen. Utrolig at en så ung dame kan være så voksen. Perlene kom som på en snor, med små vittige introduksjoner innimellom. Tekstene hennes er kanskje i overkant melankolsk, muligens borti det depressive, men det er vakkert å lytte til.  Hun hadde 4 gode hjelpere med seg på scenen, som kunne sine saker. Konserten kom i gang nøyaktig en time etter dørene på Ole Bull Scene ble åpnet, og 300 damer hadde funnet sine plasser.  Vi var tidlig ute og var heldig å få tre av få sitteplasser oppe på balkongen. 

1 kommentar:

  1. Åhh, det blir helt sikkert en minneverdig og vakker kveld! Musikken hennes er så vakker, og tekstene så rørende. Kos deg :)

    SvarSlett