mandag 31. oktober 2011

Pizzafest på en søndag funker helt fint

Lavkarbopizza med spinat, chevre og blåmuggost  
Søndag er en fin dag til å få besøk av familien, og i går fikk vi besøk av to store og to små. Pizza sto på menyen, og jeg laget pizzasaus og pizzabunner etter alle kunstens italienske regler.
Til de to damene i besøket som foretrekker lavkarbo, laget jeg pizzabunn uten karber, oppskriften finner du her. Vi sverger til supertynne bunner når vi lager pizza, gjerne stekt på forhånd på høy varme. Da er det også raskt å greit å smelle i sammen en pizza, hvis du enten har laget sausen på forhånd, eller som vi ofre gjør, dropper den.
Lavkarbopizzaene hadde ikke pizzasaus, men en haug med fersk oppkuttet spinat, et par soppskiver og masse ost. Bruk gjerne blåskimmelost og chevre sammen med en gode gamle hvitosten. Parmesan strør vi på toppen ved servering. Focaccia er alltid deilig som starter, i alle fall hvis du kan helle litt god olivenolje og noen dråper balsamicoeddik på tallerkenen din, strø over litt salt, og bruke focacciaen til å slurpe i deg herligheten. Parmesan.no forteller deg hvordan du lager ekte focaccia på linkene over.

2 kommentarer:

  1. Linken til pizzabunnen virker ikke, men det var kanksje mandelbunnen du lagde? Den var i hvert fall veldig god! :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk Helen for at du sa i fra. Ja det er mandelbunnen jeg bruker til denne :)

    SvarSlett