lørdag 1. oktober 2011

Bergen Filhamoniske Orkester - første familiekonsert

Sondre og jeg har flere ganger vært til stede ved BFO`s familiekonserter. Denne sesongen kjøpte jeg billetter til alle fire konsertene, hvor den første er i dag.
Stykket heter "De klassiske gatemusikantene", og der er lovet latter og virtuositet med 40 treblåseinstrumenter av forskjellig type.
Siden Sondre er i Manchester i dag og skal se favorittlaget knuse Norwich, har Hildegunn sagt ja til å være selskap for meg. Men først er det trening og rawfood kokkelering.
Etterpå: Undertittel på fremføringen var "Jorden rundt på 60 minutter", og det fikk de jammen til. Dirigent Torodd Wigum gjorde en kjempejobb, og klarte og samkjøre orkesteret med "The classic buskers".
Denne duoen består av Michael Copley som spilte på alle fløytene, alt fra leirgjøk til plast krokodille, med et stort utvalg av fløyter i mellom. Han var utrolig flink til å spille fort på små blokkfløyter. Kompanjongen Ian More spilte på trekkspill, og var duoens moromann, som hadde rollen som den som skulle forstyrre og ødelegge litt. Han var skikkelig morsom, spesielt da han kledde seg som Carmen og ga oss noen strofer fra "Sigøynerdans. 
Wigum tok oss med fra land til land, hadde en liten intro til hvert stykke som ga barna (og oss voksne) noe å "lytte etter" der vi satt og koste oss. Fra Nederland ble Ferdinand Herold`s "Kloggedans" spilt på, ja... klogger. Før de skulle fremføre Frederic Chopin`s "Minuttvals", ble alle barna bedt om å følge med på klokken for å se om den faktisk tar et minutt. Utrolig mye halloy disse to karene klarte å få ut av det.
Jeg kan anbefale på det varmeste disse konsertene, de er utrolig fine og BFO er kjempeflink å underholde nok til at barna sitter fjetret, og bare lytter, og ler. Dyrt er det heller ikke, kr. 290,- skal de ha for de tre neste konsertene som er 3/12, 16/12 og 21/4. Løp og kjøp!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar