fredag 15. juli 2011

Ytterst på Godøy var et vidunderlig sted å sove på, en absolutt stillhet som aldri er å finne i Bergen. Onsdag pakket vi allikevel i bilen og kjørte videre til Ålesund. Her tok vi et stopp for å bunkre nye, tørre ullsokker, og havnet på Invite, verdens beste sted for Cortado & brownie. Cruicebåten Aida som vi kjenner fra hyppige besøk i Bergen var inne, og gatene i Ålesund yrte av turister kl. 10:00 om morningen. 
Nå var vi klar for høyeste toppen i Ålesund Kommune, Vasstrandfjellet 553 moh. Vi kjørte ut av byen og kom oss inn på veien som går på sørsiden av Brusdalsvatnet. Vi kjørte 5 km. Innover veien, før vi så et lite gult skilt med ”Fjellveien”. Her var det plass til å parkere, og vi fikk øye på den bratte oppoverbakken som WWV hadde tipset om. Denne brukte vi 30 minutter på, før veien endelig ble sti, og turen virkelig kunne begynne.
Resten av turen gikk fint, på godt merket og tydelig sti som begynner å tørke. Etter ytterligere 40 minutter, og et par småtopper, var vi oppe ved stangen og varden som markerer den toppen som gjelder. Da var det bare å jogge ned igjen til bilen og kjøre videre.  2 timer og 10 minutter t/r.

De neste toppene vi hadde på planen ble droppet, og vi tok fergen til Molde og fikk oss et fint krypinn på Bjølstad Camping i Malmedal.
For å sikre oss to topper for dagen, ser vi at vi er nødt til å stå tidligere opp. Feriepulsen har slått inn, så dagene begynner senere og alt tar liksom lengre tid. Sånn skal det være, men å presse inn en tretimers tur kl. 15:00 med tomt matlager, det går ikke.
Sondre har funnet en å spille fotball med, jeg har vin i glasset og en god bok på bordet, og Frode er ute og jogger opp fjellet vi skal bestige i morgen, livet er herlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar