mandag 18. juli 2011

På seterbesøk til Aunsan

Min hjertens kjære kommer fra en liten bygd midt i Norge som heter Snåsa. Familien hans har en seter, og hver sommer i 4 uker, har søsteren til Frode holdt åpen seter hvor hvem som helst kan komme på besøk. (120 besøkende på disse fire ukene)
Hun har med seg to kyr, to kaniner, noen høns og en hane, og på vollen løper det sauer. Her er det beint ut sagt idyllisk, og det er så ordentlig og vakkert gjort i stand både ute og inne, at en blir reint hensatt. Budeia lager alt mulig godt utav melken som kyrne gir, og i dag fikk vi rømmegrøt, som ble servert med spekemat og flatbrød. Hun lager yoghurt, og jeg fikk meg et lynkurs i dag, så kanskje mitt neste forsøk blir mer vellykket. I dag laget hun deilige boller med karve, som var plukket på engen bortenfor seteren. Tidligere har vi fått lapper og i dag hadde hun søtost på gang. Det er utrolig beroligende å se at noen fremdeles kan lage så mye godt ut av naturen. Frode, Sondre og bestemor tok med seg bøtter og kom hjem med en god porsjon av verdens beste bær. May rørte noen så vi fikk smake på karvebollene, og de var nyyyyyyydelige.
Melke ku, du og du......
Disse er mest til pynt og kos for barna
Flott skigard rundt seteren, med passende pynt
Når det er vær til det, kan vi sitte ute
Skogens gull
 På vei tilbake fra Aunsan stoppet vi ved et nytt hønsehus. Vi hadde avtalt med bonden at vi skulle få komme inn og se, og han viste oss rundt. Han har 7497 glade "frittgående" høns som snart er i verpealder. Det var veldig artig å se hvordan de har det. Det var veldig dunkel belysning inni fjøset, og nesten helt stille. Ikke et kakleorkester uten like, sånn som jeg hadde forestilt meg. Hvis lyset hadde blitt skrudd opp ville de blitt urolige, og kaklingen ville startet. Hønene var kritt hvite og alt var helt reint, og de så virkelig lykkelige ut, selv om det var litt trangt om saligheten.
7497 frøkner samlet på et sted

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar