fredag 15. juli 2011

Den laveste toppen på turen - men ikke den letteste

Etter å ha sovet to netter på Bjølstad Camping, pakket vi fredag i bilen igjen og kjørte i retning Smøla Kommune. Først stoppet vi i Kristiansund og kjøpte ferske reker rett fra tråleren, og etter vi hadde handlet andre nødvendige ting som loff og majones satte vi nesen mot fergen.
Den høyeste toppen i kommunen heter Ramndalshaug og er bare det, en haug på 70 meter midt uti ingenmannsland. Når du entrer Kuløya skal du ta første (og eneste) til venstre. Du ser et skilt merket med "Kulisteinen", og når du har passert den, kan du parkere på gården som er i enden av veien. Herfra kan jeg dessverre ikke bidra med noe veibeskrivelse, ta med kart og kompass. Det tar ca. 40 minutter, og en anbefaling er å holde seg langt unna kyststripen, her er det et skikkelig sumpområde, som vi måtte redde oss ut av. Vi vasset gjennom kraftig lyng hele veien, over kul etter kul. For hver gang vi klatret opp på en, så vi bare en som var litt høyere lenger ut. Den ytterste er altså den høyeste, så det er bare å gå.
Når vi sto på "toppen" så vi en sti som gikk forbi en gammel fraflyttet spøkelsesgård, denne bakset vi oss ned til, og fulgte tilbake. Vi klatret over mange gjærder og åkrer før vi var tilbake til bilen.
Pass på å plukke av flotten før de får bite seg fast!
Vi klatret over mange kuler før vi fant den som var høyest
Endelig fremme, her er det ikke mange gjester

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar