fredag 15. juli 2011

Sommerens bil/topptur

Dagen etter vi kom hjem fra Portugal var vi klar til å dra på biltur. Vi kjørte hjemmefra på ettermiddagen, og ankom Vågsøy Kommune etter 6 timer.  Her tok vi inn på Sandvik Camping for natten. Mandag morgen våknet vi til 13 grader, regn og tåke. Vi hadde to topper å bestige denne dagen, så det var ikke tid til å tenke seg om.
To av tre klar for tur i skikkelig pissevær
Første topp ut på denne touren vår var høyeste toppen i Vågsøy Kommune, Synnevahornet 689 moh. Kjører du RV 15 fra Måløy, passerer du innkjøringen til Selje og etter 100 meter ser du en fin p-plass på høyre side. På andre siden av veien begynner stien som er skiltet og tydelig hele veien opp. Dagens sti kalte vi bekk, og etter 15 minutter surklet det mellom alle 60 tærne. Stien var godt merket, og tydelig, og på toppen var der en varde, litt større enn de som viste vei på slutten.
To glade vandrere på toppen, klar til å splasje seg nedigjen
På returen var Sondre preget av Tour de France, og delte ut trøyer til oss; ledertrøye, klatretrøye, sprint trøye, i tillegg til humørspredertrøye, helsetrøye (til meg med hodepine og ørebetennelse) og ulltrøye (til noen sauer vi passerte), og vant selvfølgelig humørspredertrøyen med dette påfunnet.
Vi bruker alltid Otto og Ingerlise sine vei beskrivelser, og har derfor deres  tidsestimat i bakhodet når vi går. Denne gangen klarte vi ikke tiden deres på 2 timer, men brukte 1,5 timer opp og 75 minutter ned. Da vi kom til bilen igjen dro vi oljebuksene ned på knærne, slang regnjakkene i skiboksen og kjørte mot neste topp.

Denne ser du fra veien der du parkerer
Vi svingte inn mot Selje og fulgte vei 618 til vi så skiltet Berstad innerst i Moldefjorden. Der var en liten plass ved stiens begynnelse til å sette fra seg bilen. Høyeste toppen i Selje Kommune heter Kvamfjellet og er 775 moh.  Her får en ingenting gratis, her starter en på null. Stien er merket med  et par skilt helt i begynnelsen, og trestokker hele veien opp. Vår dag var ikke av de beste, og vi hadde tåke hele veien. Det var trått med allerede en tur i beina, men vi sleit oss opp på 1,5 time. Da vi skulle gå ned igjen, bommet vi på stien og vaste litt rundt i lyngen før vi fant stien langt om lenge, derfor brukte vi 1,5 time ned igjen også. (Ha alltid nok batterier i GPS`en.)
Det var godt å komme i bilen å få av seg våte klær, før vi suste videre. Da vi kom på fergekaien i Koparnes kjørte vi rett på fergen og var veldig happy med det. For å posisjonere oss for morgendagens tur fant vi overnatting i Kjelsund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar