mandag 25. juli 2011

Kjøkkenet har våknet fra sommerferiedvalen

Før vi reiser på sommerferie bruker jeg en liten uke på å stenge av alle prosesser, og når vi kommer hjem igjen er det samme prosedyre, bare med positivt fortegn.
Nå har jeg vært hjemme i to dager og ting begynner å våkne til liv på kjøkkenet. Mandler står til bløt, mungbønner er skylt og ligger til spiring i kjøkkenskapet, brokkoli ligger til marinering i kjøleskapet og en ny ladning med rå sjokoladekuler er laget.
Jeg har havregryn til bløting, sånn at jeg kan prøve ut en ny oppskrift på rå havregrynsgrøt. Ikke særlig lavkarbo, men etter rensingen (bare grønnsakjuicer og salater i et par dager) så takler jeg litt karber.
Morgenyoghurten min til i morgen har fått en ekstra dæsj med superfoods, og spes ut med havrefløte i stedet for yoghurt, og det var ikke så verst. Ikke like godt som tyrkisk yoghurt, men den er det siste melkeproduktet som står igjen før jeg kan kalle meg melkefri, så jeg prøver nå når motivasjonen er på topp.
Skulle gjerne hatt en variant helt uten e-stoffer, denne har to, men de er ikke av de verste, i følge Soot-Ryen bibelen min. Noen som har et forslag?
100 % vegetabilsk og med dobbelt så mye fett som karbohydrater
En annen ting jeg gjør når jeg skal starte på nytt, sånn etter sommerferien, er å samle meg mange nye oppskrifter. Det har jeg gjort i dag, så nå er jeg klar for nye eksperimenter. Jeg skriver navnet på bloggen jeg sakset oppskriften fra på utskriften min, sånn at jeg kan linke dit når/hvis jeg sprer det gode budskap. Æres den som æres bør, som det heter.
Gjør du som jeg, spiser salat til lunch hver dag, så er det alfa omega å ha en god dressing eller lignende og variere med. I dag laget jeg en nydelig humus, som jeg varierte ved å ha hamp frø i, det ble supergodt. Det er mye ca i denne oppskriften, men alt går litt på slump når en har laget det mange ganger, og det kan ikke bli feil. 
1 boks kikerter (jeg liker Eldorado sin i papp boks) 
bruk ca 3 ss av laken
ca 3 ss Tahin
litt sitronsaft
ca 1 ss spisskummen
litt god Extra Virgin Olivenolje
2 ss hamp frø uten skall
Ha alt i food prosessor og snurr i vei, serveres med deilige oliven til dagens grønne salat.
Deilig humus som passer til alle måltider og holder seg 3-4 dager i kjøleskapet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar