lørdag 23. juli 2011

Turist i Trondheim for en dag

Det er ikke lett å skulle flåse videre på bloggen etter det som skjedde i Oslo i går. Jeg for min del er en av de heldige som ikke er direkte berørt, men tankene går selvfølgelig til de som har fått føle dette tett på.  Med melankolsk gitarmusikk strømmende ut av høytalerene, tent stearinlys i vinduet og regnet øsende ned, kjenner jeg på hvilken uendelig tristhet som ligger over landet vårt.

I går var dagen kommet for at jeg skulle vende nesen hjemover mot Bergen. Frode var grei og kjørte meg til Steinkjær så tok jeg toget derfra, sånn at jeg var i Trondheim kl. 10:30.
Dette ga meg god tid til å utforske byen, og oppsøke noen kafèer og butikker som jeg hadde blinket meg ut på forhånd, før jeg skulle fly hjem. 
Bær&Bar og Bare Blåbær holder til i dette store huset og kan anbefales
Det første jeg gjorde var å gå over Bakke Bru og til Solsiden. Dette er virkelig Trondheims perle, og jeg koste meg i den gode stemningen som er her. Først oppsøkte jeg Bare Blåbær, og spiste en deilig veggiburger til lunch.
Det var en kjempefin "midtpådagen" stemning her, og jeg ble sittende lenge å lese i den deilige sofaen. Det var fyr i steinovnen, så en kunne sikkert fått pizza stekt på skikkelig vis her. Etterpå utforsket jeg butikkene på Solsiden, før jeg tok en Cortado helt ved vannkanten på Cafè Løkka. 
En bit av den idylliske trehusbebyggelsen på Bakklandet
Deretter tuslet jeg i bedagelig tempo nedover Bakklandet mot Gamle bybru. Her er det utrolig idyllisk, med lav trehusbebyggelse, lite biler, og de få butikkene som var der, var kjempekoselige. Her var også noen gallerier, og flere kunstnere som hadde verksted og utsalg.
Jeg besøkte "Den grønne gren", en nydelig liten ”alternativ” butikk nede ved Gamle bybru, også den anbefalt av Silje. Klokken var allerede over 15:30 før jeg kom meg over brua igjen, og skulle kikke på resten av Trondheim.
Jeg moret meg med å tegne en strek på google kartet jeg hadde med meg, og det ble litt av en runde, uten at jeg var innom alle gatene. 
Til de som trodde jeg kom til å få alt for mange timer i Trondheim, det ble ikke noe problem.

1 kommentar:

  1. Takk for anbefaling! Kan hende jeg stikker innom Café Løkka eller Bare Blåbær og sjekker ut vegetarburgerne de har på menyen :) Hva syntes du om Blåbærs burger?

    Neste gang du er i Trondheim, må du sjekke ut Persilleriet, forresten! Jeg spiste en skikkelig god middag der i dag, og er fremdeles god og mett etter sju timer.

    SvarSlett