mandag 8. januar 2024

Blind hevn av Bjørn Bakken

Første 2024-utgivelse på bloggen ga en dramatisk inngang til det nye leseåret. Leste du Lang lang rekke og Forklarelsens øyeblikk, så er jeg sikker på at du ivrer etter å lese den tredje boken i denne serien. Jeg var heldig å få lese boken mens den fremdeles er i trykken, og kan love deg en heftig leseopplevelse.

Forlaget om handlingen:
To år som samboere i Kristiansand. Etter at hun sluttet i politiet stortrives Renate i ny jobb. Tiiu sliter med å få en. Og fortiden i denne byen plager henne. Hun leter opp kunder fra de vonde årene, og planlegger sin egen lille hevn. Men kan det slå tilbake på henne når en skygge fra fortiden kommer faretruende nær?

I Danmark leter en kvinne etter den som drepte hennes far. Nye spor får henne til å rette blikket mot Kristiansand. Heldigvis vet de hun kommer, og tar kontroll over situasjonen.
Eller gjør de egentlig det?
Det blir en kattens lek med musen, men hvem er katt og hvem er mus?

Forlag: Bjørn Bakken
Utgitt: 2024
Sider: 303
Kilde: PDF fra forfatteren

Det er litt av et miljø vi blir invitert inn i, i denne krimserien, og denne tredje boken står ikke tilbake for de to andre, som har vært temmelig rå. Livet på samfunnets skyggeside er ikke vakkert, men går en tett på så har jo også disse menneskene lengsler og håp, som alle andre.

Handlingen har tatt oss med til forskjellige land, de baltiske landene og Danmark spesielt. Renate og Tiiu har nå slått seg ned i Kristiansand, etter at idyllen de hadde skapt seg på Skagen brast i forrige bok. De har begge en dramatisk livshistorie som de prøver å akseptere, samtidig som de gjør det de kan for å gå videre i livet. Dessverre får tidligere ugjerninger følger, og en hevngjerrig kvinne er på sporet av dem.

Følelsen av å bli spionert på og jaget, hang i meg lenge etter jeg var ferdig å lese. Det er to merkede kvinner som har hovedrollen, det er en vilje og et temperament i dem som hjelper dem å holde det som truer på avstand. 

Jeg vil ikke røpe detaljer fra handlingen som tar brodden av spenningsmomentene, men lover at du vil få problemer med å legge ned denne boken. I historiens åpningsfase får en frisket opp hukommelsen med detaljer fra de to foregående bøkene, detaljer en kanskje trenger for å forstå jentenes beveggrunner. Etter hvert fokuseres blikket på intrigen som utspiller seg, og det er bare til å la seg rive med.

Tempoet er høyt i denne boken og miljøet litt rufsete, men vi møter mennesker som tar seg av hverandre og spiller på lag, så det blir ikke så hjerterått som det kan høres ut. 

Bjørn Bakken skriver veldig bra, her er ingen klassiske etterforskere, som med sine diskusjoner roer ned tempoet i historien. Det er en god utvikling i teksten, som er skrevet i et språk som fungerer veldig bra. Tittelen på boken avslører i grunnen tematikken, men hva som skal hevnes og hvorfor den er "blind", det finner du ut av etter hvert.

Denne må du virkelig få med deg


Denne boken finner du nok ikke i din lokale bokhandel, men klikker du på denne lenken, så får du den sendt til postkassen din. Har du lyst å lese de to første bøkene i serien, gjør du lurt i det, for dette er vanedannende krim av beste sort. 

8 kommentarer:

  1. Ennå ikke lest noen av Bjørns bøker. Har notert at du har likt alle tre 👍
    Jeg får kommentert fra telefonen, ikke fra noen av nettleseren mine på pc. Merksnodig....

    SvarSlett
    Svar
    1. Bøkene til Bjørn er bra. Jeg anbefaler de også.

      Slett
    2. Flott Henning, gleder meg til evt. omtale :)

      Slett
  2. Svar
    1. Fantastisk, jeg digger at du presser deg gjennom, selv når teknikken ikke står deg bi. Ikke gå glipp av denne serien, jeg er sikker på at du vil like den :)

      Slett
  3. Ja, denne får jeg med meg. Gleder meg til bok i postkassa snart, og ikke minder etter din fine omtale!

    SvarSlett
  4. Når man sitter og venter med skyhøy puls uten å være sikker på om historien er bra nok denne gang, så kommer denne anmeldelsen!
    Da kan jeg senke skuldrene ...
    Takk, Tine, for fine ord :-)

    SvarSlett