lørdag 13. februar 2021

Lang lang rekke - krim av Bjørn Bakken

Er du klar for å sitte oppe om natten å lese, bare fordi boken er så spennende at du ikke får lagt den ned? Hvis ja, er det bare til å sette i gang, for Lang lang rekke var fengslende til tusen. Nederst i denne omtalen har jeg lagt inn informasjon om hvor du kan få kjøpt boken. Ikke fordi jeg har blitt bedt om det eller får betalt for det, men fordi boken er så god at jeg ønsker at flere krimelskere skal få øye på den. 

Fra bakpå boken:
De tok fra ham alt. I ti år har han forberedt den ultimate hevn. Nå er han endelig tilbake der alt skjedde. Men de vet han kommer …Hun hadde lovet seg selv å aldri vende tilbake, men nå er hun her. Som politi. For å jakte sannheten. Jeger og bytte. Drapsmann og offer.

Etter en prolog og et par korte kapitler som ligger noen år tilbake i tid forflyttes vi til 2019. Til grufulle forbrytelser, mørke hemmeligheter samt noen doser romantikk, alt i løpet av noen hektiske sørlandske sommeruker.

Forlag: Selvpublisering (Bjørnebok)
Utgitt: 2020
Sider: 336
Kilde: PDF fra forfatteren


Hvordan en fersk forfatter greier å briljere i så stor grad som Bjørn Bakken gjør med debuten sin, skjønner jeg ikke. Det ser så lett ut, men jeg som leser over 200 bøker i året, vet at det ligger mye godt arbeid bak en så velskrevet krim.

Lang lang rekke er en skikkelig slukebok, det er ikke ofte jeg sitter oppe om natten og leser, men det gjorde jeg i innspurten av denne boken. Normalt tar jeg pennen fatt når jeg skal dykke inn i krimplott med mange karakterer, men med Bakkens historie la jeg fort pennen fra meg. 

Karakteroppbyggingen er så god at jeg straks og uten noe pes får tak om persongalleriet. Vi møter Renate Gundersen, helt fersk 1. betjent på politistasjonen i bygden hun vokste opp i. Det er lenge siden hun har vært hjemme, men et brev hun fikk fra sin fars advokat på 30 års dagen, gjør at hun har en høne å plukke med enkelte individer i hjemkommunen.

Før vi kommer så langt har vi vært tilbake i 2008 når Carl Fredrik Skog opplevde sitt livs verste mareritt. Han kom hjem og fant huset sitt omringet av politi, med beskjed om at hans kone har blitt drept. Han selv blir dømt for drapet, og soner ti år. 

Historien starter 8 år før dette igjen, i Tallin, hvor vi stifter bekjentskap med jentene Tiiu og Annika, som blir lokket med utsikter til et bedre liv i Norge. Tematikken som utspiller seg fra denne handlingstråden er grusom lesning, men dessverre enda aktuell, så det er bare til å spenne fast sikkerhetsbeltet!

Hevnen er søt heter det jo som kjent, og dette er en historie om hevn, og litt kjærlighet. Carl Fredrik har sonet ferdig når Renate legger ut på sitt mission, og etter hvert finner de ut at de har sammenfallende interesser. Vi følger med til Hirtshals og Skagen, vi møter noen skumle MC banditter, og flere jenter som har bein i nesen.

Plottet er lett å følge, Bjørn Bakken har en ryddig måte å fortelle på, og jeg rynker ikke på nesen, en eneste gang mens jeg leser. Jeg våger meg til å si at historien er troverdig, i alle fall bakgrunnen, at det er litt hei hvor det går underveis, hører jo med i denne typen krim. Det gjorde ikke meg noe at karakterene er enten snille og flinke eller utrolig onde og dumme, for den type ugjerningsmenn som blir beskrevet her, har jeg ingenting til overs for.

Det eneste som er synd med Lang lang rekke, er at det er så få som får øye på boken, siden den ikke finnes i bokhandelen. Jeg kjenner ikke forfatteren, men er innom hans blogg Bjørnebok fra tid til annen. Lang lang rekke er virkelig bra krim, som jeg gjerne anbefaler videre. Har du lyst å kjøpe den, er det bare til å klikke på lenken til bloggen hans, så sender han bok i posten. Jeg pleier ikke drive med reklame på bloggen min, men denne gangen hadde jeg lyst☺

Andre bloggere som har lest boken: Åslaug og Henning

12 kommentarer:

 1. Du verden! Jeg blir helt målløs, og det er ikke ofte.
  Tusen takk for heftig omtale, Tine!
  Denne skal jeg skrive ut og henge i glass og ramme på veggen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er deg vel unt, boken er god og dere indieforfattere trenger jo en hånd med å få bøker ut i markedet. Har strukket meg lang når det gjelder "reklame" denne gangen, men håper jeg ikke mister all troverdighet i bokbloggermiljøet, for min leseopplevelse er min ærlige oppfatning av boken din :)

   Slett
 2. Svar
  1. Jepp, ingenting annet å si om den saken :)

   Slett
  2. Han kan bare skrive flere bøker 😀

   Slett
 3. Joohoo! Når du ikke roser alle bøker, er det mer interessant når du gjør det. (jfr gårsdagens innlegg)
  Lang lang rekke har jeg kjøpt - og staret på den for noen uker siden. Skal lese den ferdig i helgen. Nå er jeg supergira :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kjekt å høre, det er bare til å holde seg fast i svingene :)

   Slett
 4. Gøy at du liker denne så godt. Har den på pdf selv, men det sitte litt i å lese på skjerm, men nå ble jeg desto mer fristet.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg til denne Anita. Jeg har Kindle, så det gjør det mye lettere å lese disse PDF`ene. Har ikke prøvd å lese PDF på Padda, det funker sikkert det og?

   Slett
  2. Det går fint det og, men uansett mer slitsomt med lengre leseøkter på skjerm.
   Men bra jeg kan glede meg:)

   Slett
 5. Boken har ankommet en Kindle nær meg, så nå er den i leselista for februar. Ser fram til denne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja er det ikke greit når bøker bare tikker inn på den måten? Spent på hva du synes :)

   Slett