tirsdag 4. august 2020

Oppsummering av lesemåneden juli

Juli betyr sommerferie for mange av oss, og for meg gikk tre av ukene med til feriering. Jeg kjørte bilen alene fra Snåsa til Tromsø, hadde meg noen dager der før Frode kom fra Senja for å tilbringe neste uke på veien. Det var ikke badevær i nord, men vi koste oss ute, leste bøker og gikk på stolpejakt. Så var vi en uke hos svigers, med molteplukking, ørretfiske og alt som hører naturen til. På tur fra Snåsa til Bergen fikk vi oss to langturer en på Dovrefjell og en på Beitostølen. Etter to netter på Grønolen Fjellgard (som anbefales varmt for sin mat og sin atmosfære) kjørte vi siste biten hjem, bare med stopp i Flom og på Voss.
Regnet kom da vi styrte på med klesvask og husvask, så det ble en rolig søndag. Heldigvis har vi en uke ferie igjen.

Det er nesten litt flaut å vise frem listen over bøker jeg har lest, for det er et vell av prikker på terningene. Jeg har latt meg begeistre, og når det ikke er noe å trekke for, ja, så blir det full pott da 😅

Dette leste jeg i juli:
 1. Susan Abulhava - Nahrs siste dans - 5
 2. Simone de Beauvoir - Mandarinene - 5
 3. Lasse Gallefoss - Krigernes fred - 5
 4. Wencke Mühleisen - Redd deg selv, lille hjerte - 5
 5. Sara Omar - Skyggedanseren - 5
 6. Karin Fossum - Bakom synger døden - 5
 7. Ann Napolitano - Kjære Edward - 4
 8. Jørgen Jæger - Hjerteløs - 6
 9. Kari Brænne - Perleporten - 4
 10. Trine-Lise Rygh - Hundedager - 6
 11. Espen Skjerven - Slakt - 6
 12. Martin Sellevold - Bikkjevakt - 3
 13. Sidsel Mørck - I urent farvann - 6
 14. Sven G. Simonsen - Risiko - 6
Romaner: 8
Krim/thriller: 6


Jeg er spesielt imponert over debutantene Trine Lise Rygh, Espen Skjerven og Sven G. Simonsen for hva de greier å få til på første forsøk. 
I 1001 lesesirkelen leste jeg Mandarinene av Simone de Beauvoir, så jeg er ajour med lesesirkelen, men må pønske ut hva jeg skal lese i august, boken jeg planlagte er ikke å få tak i på biblioteket.

Med korona hengende over oss er det ikke mye som skjer utenfor lesestolen, men jeg har billetter til både teater og konserter til høsten, så jeg håper alle har vært flinke og vaske hendene i sommer!11 kommentarer:

 1. Ser vi nokså likt fornøyd med de krim bøker du har lest. Hundedager skal jeg lese om litt

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det har vært en kriminelt god sommer, takk for tips og motivasjon underveis :)

   Slett
 2. Du har fått lest en del til tross for litt farting! :-) Jeg har lest to av disse, nummer 4 og 5, ser du likte Redd deg selv... litt bedre enn meg,jeg savnet litt avklaring selv om det kanskje ikke var så viktig for boken sin del sånn sett for det var prossessen hun hadde med å komme dit hun gjorde til slutt hva hun enn valgte som var handlingen i boken.
  Skyggedanseren likte jeg også veldig godt.

  Har flere av disse liggende på vent, blant annet Hundedager og Risiko. Her er det booker som råder men skal få skvist inn andre bøker innimellom.

  Ingenting å være flau over,jeg fulgte din "oppskrift" før men ble vel litt strengere etter hvert og tenker at bøkene må ha det lille ekstra for å få full pott, kjekt å ha noe å gå på liksom.

  Utover høsten har jeg meldt interesse på flere arrangementer samt meldt meg på flere bokmøter så får man se hva det blir til men hensyn til en eventuell oppblussing av korona.

  Kjekt å se oppsummeringen din, selv laget jeg bare et lite innlegg på insta denne gangen.

  Ha en fin august, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skulle sett meg stråle opp da jeg så at det var kommentar fra deg, veldig kjekt å "se" deg, håper du har en fin sommer.
   Jeg er stadig vekk innom bloggen din for å se om jeg har gått glipp av noe, men insta får jeg ikke med meg :)
   Jeg er gjerne med deg på arrangementer eller skravlekafè, det er bare til å gi en lyd, det skjer som kjent ikke så mye på den kulturelle fronten om dagen :)

   Slett
 3. Fin liste dette Tine, og det er tydelig at du greier å lese mye selv om du er på farten, men det er nok enklere når dere er to partnere eller alene, enn med full familie og mye som skjer.
  Har lest flere av dine, og som deg har jeg likt godt Slakt, Risiko, samt Fossums siste (ferdig i natt)- hennes er alltid vonde, synes jeg, selv om de er veldig bra skrevet og går i dybden på karakterene.
  Hjerteløs er mer handlingsmettet krim, og helt annerledes, som jeg likte sånn passe. Mandarinene leste jeg for mange år siden, men inntrykket er at jeg likte den veldig godt da jeg leste den, samt Muhleisen sin siste, som jeg også likte godt.
  Omars bok har jeg sett mange lese, men jeg har enda ikke lest den første, men den ligger her til jeg en dag får lyst til å lese den.
  Bøker vokser meg litt over hodet, så mye jeg vil lese og har liggende, og snart er bokhøsten her og da må jeg være selektiv altså.
  Ønsker deg en fin august Tine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble mye bra krim denne måneden, leste sikkert 3-4 bøker den uken vi besøkte svigers. Bokhøsten orker jeg ikke tenke på, føler jeg har bøker litt over hodet jeg også :)

   Slett
  2. Kjente på det da jeg gikk en tur i bokhandelen i dag. Finner alltid bøker jeg vil lese, så tenkte jeg på bokhøsten, så tenkte jeg på de uleste bøkene jeg har hjemme...
   Nå må jeg vurdere hva jeg skal lese etter Fossums krim. Beate Grimsrud sin siste eller Knudby av Jonas Bonnier? Eller en krim til?
   Tenker å blogge litt først, men ble opphengt i å lese avisa (Adressa) der jeg blant annet leste om en trønders forfatter som bor i bydelen min som gjør det stort i utlandet (USA, Storbrittania, nå solgt il Tyskland b.l.) som skriver horrorkrim og er i gang med en historisk roman om massemordersken Belle Gunnes fra Selbu. Hun skriver på engelsk og er ikke oversatt til norsk...

   Slett
  3. Camilla Bruce , heter hun. Jeg har faktisk truffet henne en gang, for en del år siden.

   Slett
  4. Skjønner godt at oppmerksomheten din ble ledet til Camilla Bruce, og lar du deg inspirere til horrorkrim, så er jo det topp å få utvidet horisonten litt :)
   Knutby har jeg hatt med på biltur, men jeg kom aldri å langt som å lese den.

   Slett
  5. Siden jeg har en bøyg for å lese engelsk, så avventer jeg nok litt, men den om Belle Gunnes tror jeg at jeg skal skaffe meg når den kommer i salg.
   Knutby har ligget en stund, men vi snakket om saken i helga, så den kom litt frem i minnet igjen..

   Slett
 4. Det ble bare ni bøker på meg i juli og de jeg har lest fra listen din er: Slakt og Risiko. Risiko leste vi nesten samtidig, men har ikke skrevet om den ennå. Det ser ut til du hadde en bra sommermåned. =)

  SvarSlett