mandag 27. juli 2020

Slakt av Espen Skjerven

I sin debutroman vil Espen Skjerven at vi spør oss selv: "kunne dette skjedd i virkeligheten"? Det er fristende å si nei, men mulig litt for naivt. Forfatteren er selv inspirert av sin lange juristkarriere, og leverer med Slakt en spennende og samfunnsengasjert krim.

Forlaget om handlingen:
Investor Erik Hoff kjemper for sin uskyld i en brutal dobbeldrapssak i Sandnes. Når politibetjentene Tom Grayston og Dagny Stokka undersøker nye tips i saken, vikles de inn i en mørk underverden av prostitusjon, overgrep og grov menneskehandel. 

Sannhet og tillit settes på prøve, og grensen mellom skyld og uskyld viskes ut. Slakt er første bok i en krimserie om Tom Grayston. Han er ung og sporty, med en sterk rettferdighetssans og dyp lojalitet til familien.


Forlag: Pitch
Utgitt: 2019
Sider: 491
Kilde: PDF fra forlaget


Det finnes mange mennesker med yrker som politi, journalist eller advokat som i godt voksen alder debuterer som forfattere. Tingrettsdommeren på Jæren, Espen Skjerven føyer seg inn i denne rekken, men sannelig kunne han overraske, denne litt betenkte leseren.

Slakt er en til de grader godt komponert historie, med mange aktører. Vi møter statsadvokaten, politisjefen og forsvarer i tillegg til etterforskningsstaben og de berørte parter i historien. Det er mye folk, men karakterene er så godt skildret at hver enkelt raskt står støtt i hukommelsen.

Boken åpner med rettssaken mot Erik Hoff, hvor han raskt blir idømt en lang fengselsstraff. Litt for raskt kanskje, for når Tom og Dagny napper litt i sakens løse tråder, skjer det ting. Leseren dras med inn i et miljø hvor tema som menneskehandel og misbruk av barn blir en rød tråd. Men, det stopper ikke her, for også voksne som lever sitt eget liv så intenst at de ikke ser sine egne barn, får passet sitt påskrevet.

Når en skal velge seg en krim, er det ofre greit å styre unna disse vonde temaene, men IKKE gjør det, for Skjerven skriver på en sånn måte at en (nesten) ikke blir kvalm. Selv priste jeg meg lykkelig for at jeg var langt nord i Norge da jeg leste boken, det gjorde det lett å ta natten til hjelp, for denne boken var vanskelig å legge fra seg, for noe så trivielt som nattesøvn ☺

Akkurat nå er jeg glad for at jeg var sent ute med å lese boken (som kom ut i fjor) for det er en god tanke, at kanskje Espen Skjerven er godt i gang med neste historie om Tom Graystone??

Scroller du ned på denne siden, finner du mange flotte omtaler av boken, og det ser ut til at vi er strålende enig i at dette er tankevekkende underholdning, på høyt plan.


3 kommentarer:

 1. Ikke sant, dette er en god krim. Artig med nye positive overraskelser. Ser du leser Risiko også, den er også veldig bra. :)

  SvarSlett
 2. Ja kjempebra, og det hadde ikke noe med lave forventninger å gjøre. Det er nesten litt flaut for sekserne er i flertall på bloggen om dagen, kunne ikke annet enn å gi Risiko også en sekser, leste den på en dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe- ja, den var også veldig spennende. Særlig når det tok av med Livs undersøkelser- og reisen ut i Europa..

   Slett