torsdag 16. juli 2020

Hjerteløs - ny bok om Ole Vik av Jørgen Jæger

Det er alltid en høydare når Jørgen Jæger kommer ut med et nytt kapittel i serien om Ole Vik. I fjor var jeg med på en heidundranes sleppefest, men i år ble det en herlig "hjemme hos" intervju med selveste Davy Vatne. Dette er den 12 boken i denne spennende serien, så har du ikke begynt er det bare til å kjøre på.

Forlaget om handlingen:
Drapet på en avisredaktør ryster Fjellberghavn. Har bølgen av journalistdrap nådd Norge? Flere drap ryster byen. Politistasjonssjef Cecilie Hopen får ingen lett oppgave når hun skal følge magefølelsen sin, for den er på kollisjonskurs med den tilsynelatende opplagte løsningen. Midt oppe i det hele må Cecilie også håndtere et tilsynelatende uløselig dilemma og et svik blant en av sine nærmeste medarbeidere.

Marte Mellingens kropp avviser hjertepumpen, og hun er i ferd med å dø i donorkøen. Mens Ole Vik leter desperat etter en utvei for å redde sin kjæres liv, får han et tilbud som han takker ja til. Men noe skurrer underveis. Hvor langt er selv en hedersmann som Ole Vik villig til å strekke seg for å redde livet til den han elsker?

Tre kjappe handlingstråder starter historien, et ektepar krangler og hun vil ha skilsmisse, Ole Vik er i møte med Nokas for mulig oppkjøp av Security, når adoptivdatteren ringer og sier at konen hans ligger som død hjemme. Samtidig mottar politiet, med Cecilie Hopen i sjefsstolen, melding om drap, og det er en redaktør i Fjellbergposten, som er skutt i sitt eget hus.

Med dette introduserer Jæger et interessant tema, som skal prege historien. I sin virtuelle sleppefest fortalte forfatteren at 84 pressefolk ble skutt i verden i fjor, heldigvis ingen i Norge, men å diskutere problemet i en krim, gir god lesning. Når sant skal sies, så greide han å finte meg, for hovedtematikken, er mer skremmende og, i mine øyne, langt mer interessant.

Marte Mellingen er slått ut av en ustabil hjertepumpe. Trusselen om multiresistente bakterier og en organkø som går for sakte, henger over henne og familien hennes. Tilbudet som Ole Vik får av den nye italienske hjertelegen på Fjellberghavn sykehus, er umulig å takke nei til, så da sparkes den skremmende historien igang.

Handlingen bygges opp av gjensyn med kjente karakterer og introduksjon av nye. Politiarbeidet skildres på en overbevisende måte, så også utfordringene Cecilie Hopen står overfor som sjef for politistasjonen.

Med sitt folkelige språk bygger Jørgen Jæger opp atter en handlingsdrevet historie. Flere tematiske innfallsvinkler, nennsomt flettet sammen og uventede vendinger som byr på spenningstopper, gjør dette til en bok som det er vanskelig å legge fra seg.

Sier meg enig med Henningsbokhylle, dette er den aller beste boken i serien!


Forlag: Capitana
Utgitt: 2020
Sider: 463
Kilde: Leseeksemplar
Serien i rekkefølge:
Skyggejakten
Kameleonene
Dødssymfoni
Blodskrift
Karma
Stemmen
Ridderkorset
Monster
Fortielsen
Guden
Judasskuddet
Hjerteløs

2 kommentarer:

  1. Takk for tagg. Så spent på om han topper denne. Bare å vente på neste bok 😀

    SvarSlett
    Svar
    1. Har tenkt flere ganger før, at bedre enn dette blir det ikke. Kanskje det er noe med tiden som går, som jobber for oss. JJ leverer alltid!

      Slett