søndag 17. april 2016

Søndagstur med kulturhistoriske innslag? Hjortland - Vikinghytten

Varde med rettningsviser på Vardeggen
Min tur over fjellet var preget av blå himmel og faste myrer å gå på. Kjører man inn Hjortlandsdalen og parkerer på parkeringsplassen der, starter turen med noen kilometer på fin grusvei. Der denne slutter tar man til høyre og følger sti opp mot toppen hvor stien kobler seg på trasèen Rollandfjellet - Vikinghytten. Stien har blitt utbedret med klopper over de bløteste myrene, så det er fint å gå (det er "litt" bratt)

Etter en knapp times tur fra parkeringen kommer man opp på eggen til dette skiltet
Utsikt fra Henrik Krohns minnevarde
Det er nydelig utsikt og mange fine hytter på byfjellene rundt Bergen
Her ser man varden med Vikinghytten i bakgrunnen
Før man når Vikinghytten, på venstre side vil man gå forbi en retningsviser, satt opp til minne om Henrik Krohn. Retningsviseren sier oss navnet på alle toppene vi ser når vi snur oss 360 grader rundt. Den står åpent og fint til, men er lett å gå forbi, for når en har blikket vendt fremover på stien.

Toppen av varden med rettningsviseren
Noen av toppene den peker mot
Minneplakett satt opp i 1948 til minne om legen Henrik Krohn
Min tur gikk videre mot Rundemanen og ned til byen hvor jeg tok bussen hjem. Selv om dagen startet med -2 på gradestokken var dette fin-været meldt så alt som kunne krype og gå var ute og nøt været i dag. Nå skal det sies at jeg ikke traff mange sjeler på strekningen Hjortland - Vikinghytten.

Ønsker alle en riktig fin søndagstur  - måtte finværet vare ut dagen!!

1 kommentar:

  1. Så fin tur! Her er det fortsatt ski sm gjelder, men det er sååå fine forhold: skaresnø med bittelitt tørr nysnø oppå- en fryd for oss som liker å gå (litt) utenfor allfarvei ;o)
    (Og jeg vet at de fleste begynner å bli klar for vår og barmark..)

    SvarSlett