fredag 29. april 2016

Ta følge med ham - ny herlig roman av Agnès Ledig

Leste du To sekunder før miraklet, er jeg sikker på at du vil fryde deg over at franske Agnès Ledigs neste roman også har blitt oversatt til norsk.

Fra bakpå boken:
Den unge brannmannen Romeo havner på sykehus etter å ha blitt skadet i en brann. Her møter han sykepleieren Julie, som lever i et ulykkelig ekteskap med en voldelig mann. Den oppmerksomme Julie blir kjent med både den ulykkelige pasienten og hans 14 år gamle lillesøster, som han er verge for. Romeo og Julie holder kontakten ved å skrive, og da Julie selv havner på sykehus tre år senere, møtes de to igjen. Gjennom flere år med oppturer og nedturer følger vi disse tre og flere andre som strever med sine ulike utfordringer, og som igjen og igjen klarer å reise seg, trass i alt.

Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2016
Sider: 345
Kilde: Leseeks


Historien følger samme lest som hennes forrige roman. Jeg liker "feelingen" i måten hun skriver på godt, og koste meg storveis med Ta følge med ham.
Vi møter noen flotte karakterer, som føles troverdig nok til at et par "tilfeldigheter" kan svelges. Julie er sykepleieren som tar seg av og får kontakt med Romeo etter den fatale ulykken hans. Hun sliter selv med å bli gravid, men hadde noen spurt meg ville jeg sagt at hun har større problemer med den teite kjæresten sin, som irriterte meg fra første gang han ble nevnt.

Romeos lillesøster Vanessa på 14, er fremstilt en smule karikert i mine øyne, men det er kanskje bare jeg som har vært heldig og alltid ha hatt medgjørlige tenåringer i hus. Hun har også sitt å stri med, og det har også Julies bestemor som til tross for sine 85 år, er klar for nye utfordringer på kjærlighetsfronten. Det er i det hele tatt mange innfallsvinkler i denne romanen, og spesielt godt likte jeg krasjet som oppsto når temaene abort og ufrivillig barnløshet / IVF-behandling, ble belyst i samme åndedrag.

Romanen strekker seg kronologisk fremover, med et hopp på tre år. Med sine korte kapitler og tre forskjellige fortellerstemmer, er den lett å lese. Tematikken er nydelig, (men obs, på kanten til det sukkerspinnsøte). Det er godt å lese om mennesker som samler mot til å ta tak i sitt eget liv, og den uegennyttige kjærligheten mellom mennesker som ikke kjenner hverandre.

Ta følge med ham plasseres trygt i kategorien "koseroman", og er du klar for en litt forutsigbar handling krydret med følelser fra hele spekteret, lover jeg deg en fin leseopplevelse!

4 kommentarer:

 1. Denne må jeg lese! Likte veldig godt den første boka, så takk for fin omtale og godt boktips, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror vi var ganske samstemte om den første boken, så jeg er sikker på at du kommer til å like denne her også. God helg Åslaug :)

   Slett
 2. Så kjekt at den falt i smak! jeg likte godt den forrige boken, og kommer sikkert til å lese denne også. Prøver å begrense antall leseeksemplarer og derfor har jeg ikke takket ja til denne...ennå. Ha en fin helg, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenker denne er helt i din gate :) Ser dilemmaet med leseeksemplarer, jeg har begrenset det selv, og heldigvis er det ikke så mange som sender bøker uten å spørre meg først lenger :)

   Slett