søndag 24. april 2016

Søndagstur opp LøvstakkenOpp traseen og ned mot den nye Løvstien

En liten pust i bakken på Skillingsbollen hører med
Dagene starter med 0 grader, men siden himmelen er blå, ikler vi oss treningstøy og legger i vei. 14 mai er det igjen tid for motbakkeløpet LøvstakkenOpp, og siden vi har tenkt oss til toppen denne dagen, ville vi varme opp litt i dag. Det har også kommet en ny turvei rundt Løvstakken som vi ville ta nærmere i øyesyn. Løvlien skal gå fra Melkeplassen og rundt Løvstakken på østsiden helt til Kråkenes.

Første del av den 5 kilometer lange turveien har vært tilgjengelig en stund, og området rundt Skillingsbollen har lenge vært preget av hogst og byggearbeider.
Les gjerne her om Løvlien!

Turen opp til toppen av Løvstakken er variert og terrenget fint å gå i, med en god blanding av fjell og fast vegetasjon. I dag var det ikke bløtt, selv om det ikke var utpreget tørt i begynnelsen av uken. Fra toppen gikk vi nordover mot Gyldenpris for å ta inn på Løvstien herfra. Stien er tydelig og gikk gjennom skog langs en liten sildrebekk, før vi kom frem på eggen hvor terrenget ble heller bratt.
Skråningen ned mot Løvstien er preget av nedfallstrær og om det har vært en sti ned her, så har den gått med i dragsuget da trærne veltet. Vi kom oss ned uten problemer, men litt klamring, klyving og fomling var involvert.Vi var tidlig ute som vanlig, og hadde hatt fjellet noenlunde for oss selv. Da vi nærmet oss bilen igjen, var folk ferdig med søndagsfrokosten og det var blitt en skikkelig utfart opp mot Løvstakken.

Sondre og Frode ved varden på Løvstakken - et av de 7 fjellene rundt Bergen
Vi trekker pusten før vi klyver ned "stien" mot Løvlien 
Byen så kjempestor ut, i dette lille vinduet ut mellom trærne

God søndagstur alle sammen, og meld dere gjerne på LøvstakkenOpp 14 mai!

2 kommentarer:

 1. Dette er jo gamle tomter for meg som vokste opp på melkeplassen og var mye på løvstakken husker jeg. Skal jammen meg prøve meg på denne turen her en gang om ikke så lenge. Alltid like kjekt å lese innleggene dine fra turer dere tar. Ha en fortsatt fin dag, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å kunne minne deg på barndomsminner :)
   Frode har nettopp vist meg en runde på Strava som går rundt hele Løvstakken. Den er på over 14 kilometer, men er flat og fin, så kanskje vi kan tutle oss en tur en dag? Jeg gikk også mye på Løvstakken i barndommen, siden jeg vokste opp i kaninburene, men vi gikk rett opp fra Kronegården, og den turen var bratt!

   Slett