fredag 1. april 2016

Oppsummering for mars - og det er ikke tull en gang

Sitat fra Stormen som var den første boken jeg leste i mars måned
Mars har vært en aktiv måned med mange aktiviteter. I Bergen greide de å skvise inn både påskeferie og vinterferie i denne måneden, så det har blitt mye tid til lesing. Jeg har vært flink å velge ut bøker denne måneden, for hele 14 av de 17 bøkene jeg har lest har fått fem eller seks på terningen, noe jeg er veldig glad for.

Dette leste jeg i mars måned:
 1. William Shakespeare - Stormen - 5
 2. Nathan Filer - Simon og stjernene - 6
 3. Håkan Nesser - Elleve dager i Berlin - 4
 4. A.J. Kazinski - Den gjenfødte morderen - 4
 5. Elena Ferrante - Those who leave (bok III) - 5
 6. Jesper Stein - Bye bye Blackbird - 6
 7. Hjort og Rosenfeldt - ikke bestått - 5
 8. Ben Aaronovitch - Moon over Soho - 5
 9. Levi Henriksen - Så lenge himmelen er over jorda - 5
 10. Tommi Kinnunen - Der fire veier møtes - 5
 11. Marit Reiersgård - Paradisbakken - 5
 12. Jonas Hassen Khemiri - Alt jeg ikke husker - 3
 13. Elif Shafak - Arkitektens læregutt - 5
 14. Karolina Ramqvist - Den hvite byen - 5
 15. Roald Dahl - Danny the champion of the world - 5
 16. Veronica Salinas - Og - 5
 17. Øistein Borge - Den syvende demonen - 5
Det som er ekstra gøy er at jeg kan gi samme terningkast til en krim, en ungdomsbok, en barnebok og en roman (se de fire siste bøkene). Omtale på de tre siste kommer i begynnelsen av april.

Krim: 6
Roman: 8
Barn og ungdom: 3
Bokbloggerprisen 2016: 4

Prosjektene mine har også fått litt oppmerksomhet. Shakespeare har blitt både lest og besøkt i hjembyen, og jeg har lest bok to av Ben Aaronovitch sin serie som jeg nå har fire bøker av. 


Kulturelle innslag i hverdagen:
Teater på DnS: Tonje Glimmerdal av Maria Parr - Stykket var kjempebra, men tiden strakk ikke til til et blogginnlegg. Med dette ønsker jeg alle en riktig fin april måned, 
måtte våren være rett rundt hjørnet :)

16 kommentarer:

 1. Så mange bøker - og så høge terningkast! Du har nok vore både flittig, dyktig og heldig.
  Etter det eg kan sjå har me to felles bøker; svenskane Nesser og Hjorth & Rosenfeldt, der er me ganske enige om den fyrste (Elleve dager i Berlin) medan eg er litt meir kritisk til den andre (Ikke bestått). (Eg skal grunngi det nærmare i ein samleomtale som skal publiserast i løpet av helga)
  Paradisbakken og Den gjenfødte morderen har eg liggjande på vent; dei skal lesast i løpet av april. Eg har også planar om å lesa Den syvende demonen, ein gong.
  Ferrante har eg prøvd, men eg likte slett ikkje den fyrste boka og avbraut heile greia. Og Shakespeare ligg langt utanfor mitt interessefelt, dessverre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gir meg selv en klapp på skulderen for de høye terningkastene, det betyr jo bare at jeg har vært flink å velge meg bøker. Gleder meg til å lese dine tanker om Ikke bestått. Det var bare sterk vilje som fikk meg til å lese bok II av Ferrantes serie, jeg var litt pest etter den første. Jeg lover deg de blir bare bedre og bedre :) Samme erfaring har jeg med Shakespeare, tenkte som deg før, at dette ikke er noe for meg, men nå når jeg har kommet under huden på ham er jeg blitt hekta :)

   Slett
 2. For en fin måned du har hatt med kulturelle innslag og mange fine bøker virker det som på terningkastene å dømme. Litt "misunnelig" på Shakespeare-prosjektet ditt men jeg vet ikke helt om det er bøker for meg likevel. Har lest to av "dine", Der fire veier møtes (hvor jeg har omtalen nesten klar men plutselig var det mange som skrev om den så da får den vente noen dager, i helga kanskje?) Og "OG", ser vi er samstemte på de to bøkene.

  I mangel på altan skal jeg nå opp å kjøpe meg et nytt kafèsett slik at jeg kan sitte utenfor inngangsdøren og lese når været blir litt bedre, kan ikke annet enn å tro at våren er like om hjørnet.

  En fin lesemåned i april,Tine og kanskje vi får til et lunsjtreff en dag du har fri?

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å lese hva du synes om Der fire veier møtes, ser ut som det er mange som har lest denne boken den siste måneden. OG var kjempegod, tusen takk for bra lesetips Beathe! Shakespeare og jeg har blitt bestisser, og det er kjempegøy å lære mer om ham. Prøver å gjøre det lett for meg selv og styrer unna de vanskeligste tekstene med opprinnelig språk, og går for gjendiktninger i litt "moderne" versjoner, da går det greit. Sitter nå inne og ser ut på snøkledde vidder (les: slalombakker) og mørkeblå himmel, godt å komme seg vekk fra Bergen noen dager :) Ønsker deg en strålende fin helg, og lykke til med jakten på hagemøbler!

  SvarSlett
 4. Jøsses da!
  Har lest Ferrante, andre bøker av Dahl, og planlegger å ta for meg Ramqvist (kronologisk), men ellers var dette ei liste med blanke ark. Ei lang liste -). Anita snakker varmt om Kazinsky (tror faktisk jeg har lest noen bøker av han, hvis jeg ikke blander sammen med en annen, med lignende navn. Finnes det noen med lignende navns, som ikke skriver direkte krim, men mer spenningsrelatert? Ser jeg må skrive mer så jeg husker bedre, for selv titler glipper unna). God innsats for mars Tine!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner godt at du vil lese Ramqvist kronologisk, jeg ble litt svett da jeg åpnet boken og så at det var en begynnelse et sted. Slang meg etter eBokBib, men der fantes den ikke, og siden nettsiden min på biblioteket hadde slukt brukernavn og passord, så jeg ikke fikk tilgang (uten å gå ned å finne lommeboken...) så ble det til at jeg satte i gang. Er spent på å høre fra deg om det var en tabbe, stor eller liten :)
   Har prøvd å komme på hvilken forfatter som har navn som ligner på Kazinsky, for jeg har det på tungen, men får det ikke frem. Takk for klapp på skulderen, det varmer :)

   Slett
 5. Vel overstått påske :-) Jeg har lest tre av dine denne måneden: Kazinski, Stein og Hjort/Rosenfeld. Har lest en ungdomsbok sammen med min sønn, Skatten fra Miklagard med Tom Egeland. Spennende bøker som jeg gjerne anbefaler er:
  Clark Mackintosh- Jeg lar deg gå
  C.L Taylor- Løgnen
  Jens Lapidus- Sthlm Delete
  Ninni Schulman - Vår egen lille hemlighet

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva synes du om Sebastian Bergman, har han ikke blitt litt stakkarslig? Skatten fra Miklagard er kjempefin, den har jeg (og min sønn) også lest. Av tipsene dine er det bare Ninni Schulman jeg har lest noe av, men ikke denne. Er ikke så glad i psykologiske thrillere lenger, ikke fordi jeg ikke liker spenningen men de siste jeg har lest har vært så lik på alt annet innen sjangeren, tror Jeg lar deg gå er en sånn en.

   Slett
 6. Vel overstått påske, og nå må våren kome syns eg. I dag har Jæren vore iskald og med minusgrader frå morgonen av så det vart ein kald sykkeltur til jobb. Eg ser fram til at du skriver om Roald Dahl-boka, den har eg ennå ikkje høyrt. Har utan å bestemme det sjølv hamna i ein Roald Dahl-pause, men det er sikkert bare sunt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. I Bergen har vi fått forlenget påskeferie med vinterferie også, så vi bedriver fremdeles slaraffenliv. Jeg er utrolig begeistret for prosjektet ditt og ikke minst for Danny og pappaen hans. Skriver om boken nå, og har forberedt et innlegg om prosjektet, for jeg er nødt til å hive meg på. Regner med du tenker "the more the merryer" :)

   Slett
  2. Du er hjertelig velkommen, Tine!

   Slett
 7. Jøss, kor du læs.:)
  Kazinsky likte jeg nok mye bedre deg, siden jeg rangerte den til 6 på bokelskere. Og Borges syvende demon fikk 4. 4 er bra hos meg, absolutt mer enn godkjent. Egentlig er den 4+. Ellers har jeg ikke lest noen av dine, men har Ferrante 3 på vent. Ha en fin lesemåned Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle bøker jeg begynner på "starter" på en 4`er. Leseopplevelsen veier tungt, så hvis jeg må streve med å få med meg handlingen, så ryker det en prikk på terningen. Tårer er alltid et pluss, og selvfølgelig helhetsinntrykket. Jeg tror jeg strevde litt med Kazinsky, mens Den syvende demonen bare hadde en liten periode hvor jeg falt litt av.

   Slett
 8. Skulle egentlig komme med månedens bokanbefaling i går, men siden det kræsjet med helgelektyre innelegget ventet jeg med det innlegget til i dag. Det ble bare ti bøker på meg. Du har hatt en bedre lesemåned enn meg ser jeg, spesielt når det gjelder terningkast:)

  Jeg har ikke lest noen fra din liste men jeg har Paradisbakken og Bye bye blackbird.

  Selv ser jeg på med skrekk at våren er i ferd med å komme. Selv foretrekker jeg høsten for jeg foretrekker mørketid fremfor sol og varme:) Ha en fin leseapril:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hoper seg opp litt her hos meg også av og til, spesielt når jeg leser mye. Du har to bøker å glede deg til ser jeg, jeg er spent på hvordan det går med de du leser nå :)
   Jeg har samme forhold til snø som du har til vår og sommer. Akkurat nå er jeg på Haukeli midt i en alpintløype, men jobber hardt med meg selv for å sette pris på snøherligheten. "If you cant beat them, join them" heter det jo så fint :)

   Slett
 9. Dette så ut som en flott lesemåned for deg. Mange høye terningkast.Kan ikke se at jeg har lest noen av disse. Så jeg får dykke litt dypere inn i lista og se om noe kunne passe for meg. Takk for boktipsene du nevnte på min blogg. Ha en fin lesemåned i april

  SvarSlett