torsdag 28. april 2016

Norges beste kremtopper - ny inspirasjonsbok i turbiblioteket vårt

Det er forfatterne av boken Norges beste toppturer, Inger Lise Innerdal og Otto Teksum Lund som nå har kommet ut med en ny flott bok, til stor glede for denne turglade familien.

Forlaget om boken:
Toppturer er populært som aldri før, og her serveres en utsøkt blanding godbiter fra hele landet. Dette er turer som vil gi deg kriblende lyst til å pakke sekken. Eller du kan nyte reisene fra godstolen.
Toppturspesialistene Lund og Innerdal har vært på over 2000 fjelltopper i Norge, og her har de samlet kremen av alle sine turer. Turforslagene har god spredning både geografisk og i ferdighetsnivå, og alle toppene kan nås med vanlig turutstyr. Du får også tips om noen spennende samlelister.

Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2016
Sider: 224
Kilde: Leseeksemplar


Bøkene forfatterduoen har gitt ut er veldig praktisk i bruk. Det er tydelig at de vil at leseren skal la seg inspirere, og de gjør det lett for oss når de beskriver hver tur med beliggenhet, adkomst, vanskelighetsgrad, rutebeskrivelse, stigning, tidsforbruk, GPS-koordinater og referanse til hvilke turkartblad som er aktuelle.

Boken gjør det lett å velge tur etter nivå, og kartutsnitt med rute for hver topp, gjør planleggingen enkel. Den er delt inn etter fylker, men naturlig nok er ikke alle fylkene med, for ikke alle fylker har kremtopper å skryte av.

Selv bor vi i Hordaland, men har samlet kommunetopper og fylkestopper fra fylker både sør og nord for vårt eget fylke. I sommer skal vi besøke Nordland og Lofoten, og med oss i bilen skal vi ha Norges beste kremtopper, for her var det noen glimrende tips vi må få med oss.

Planleggingen av Lofottur til sommeren er i gang
Denne turen til Hatten i Hamarøy Kommune er blinket ut

Norges beste kremtopper har en litt personlig og muntlig følelse, siden forfatterne på en levende måte forteller fra sine egne opplevelser i fjellet. De har også med informasjon om f.eks. steinalderboplasser, skipsforlis, spesiell flora eller fauna, eller interessante hendelser på de forskjellige stedene. Dette er en bok til å kose seg med, også for dem som ikke kommer seg ut, men er interessert i norsk natur og kultur. Anbefales på det varmeste!

6 kommentarer:

 1. Midt i blinken for deg som liker toppturer. jeg fikk den om sykkelturer i fjor og den har vi faktisk brukt på flere turer. Flotte bøker!

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å få denne i hus- og gleder meg til å sjå tipsene som kan være relevante for Lofoten! Har inntrykk av at dere er gode på planlegging, så kom gjerne med ekstra-tips hvis du har noen på lur ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi elsker å reise, og bruker mye tid på å planlegge. Tips kommer når du minst venter det. Gleder meg veldig til å se en ny bit av vårt vakre land :)

   Slett
 3. Går sjeldent turer på grunn av formen, men var en vandrer for mange år siden. Virker som en fin bok dette :)

  SvarSlett
 4. Denne boka har jeg også kikket på.. Virker fortsatt fristende. Skal dere ha fine turer i Lofoten, finnes det også et par flotte Lofotguider med turforslag, bla. a. så har Vigmostad & Bjørke en flott turbok fra Lofoten. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset Anita! Det er kjekt med skriftlige guider og turbøker, men alltid gøy å høre hvor folk har vært og om steder som har gjort inntrykk på akkurat dem :)

   Slett