søndag 31. januar 2016

Da var endelig januar over - jeg oppsummerer lesemåneden

Ny gatekunst i en av Bergens vakreste gater Lille Øvregate
Det kom ut masse spennende bøker i januar, noe som medvirket til at mitt nyttårsforsett om å lese mindre røk ut i første sving. Ser at jeg har lest mye krim i januar, noe som er litt artig siden jeg leser mindre og mindre av denne sjangeren.
Mine to prosjekter om katarene og Shakespeare fikk en fin start, siden jeg fikk lest tre bøker fra middelalderen hvor jeg lærte masse om katarene, og også lest en flott sakprosa om Shakespeare.

Dette leste jeg i januar, med lenke til omtale og terningkast:
 1. Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running - 5
 2. Sissel Lange-Nielsen - Korstog - 5
 3. Kristine S. Henningsen - Irma Dahl - 4
 4. Liv Marit Weberg - Det er heldigvis ingen som trenger meg - 4
 5. Gro Dahle - Amerika - 5
 6. Sissel Lange-Nielsen - Gralen - 4
 7. Sissel Lange-Nielsen - Bålet - 4
 8. Fioly Bocca - Piken fra Piemonte - 3
 9. Tor Even Svanes - Til Vestisen - 5
 10. Tove Alsterdal - Ingen vei tilbake - 5
 11. William Trevor - Å jukse i canasta - 4
 12. Lucinda Riley - Stormens søster - 5
 13. Yrsa Sigurdardottir - DNA - 6
 14. Eve Chase - Black Rabbit Hall - 4
 15. Vikram Kollmannskog - Den tomme stolen - 5
 16. Agnes-Margrete Bjorvand & Lisa Aisato - Astrid Lindgren - 5
 17. Karen B. Helle - En kvinneskjebne - 5
 18. Joakim Zander - Broren - 6
 19. Erik Bystad - Den erotiske Shakespeare - 5
 20. Jussi Adler-Olsen - Washingtondekretet - 3
Romaner: 8
Krim/thriller: 5
Novellesamling: 2
Sakprosa: 3
Barnebok: 1
Bokbloggprisen: 2

Mest lærerik: Den tomme stolen
Mest spennende: Broren (omtale kommer)
Største skuffelse: Jussi... (omtale kommer)

Selv om jeg leser litt etter innfallsmetoden så blir det ganske så variert allikevel. For februar skal jeg lage en leseplan, så kan jeg få meg en god latter når jeg oppsummerer måneden, for listene kommer sikkert til å være ganske forskjellig :)

Andre kulturelle ting i januar:
Et rapp på fingeren til meg for å ikke ta meg tid til å blogge om det kulturelle jeg gjør. Lover meg selv forbedring, om enn ikke annet enn et bilde og en kommentar.
Tvangslesing med Ann Helen og Silje
Lucinda Riley lansering i Grieghallen
Bjarte Hjelmeland show på Ole Bull
Bjørn Eidsvåg og BFO i Grieghallen
Lørdagscafè med konsert av Thomas Valeur


Det var min januar, lang og travel både når det gjelder lesing og andre kulturelle ting. Nå gleder jeg meg til å høre om jeg har lest noe av det samme som dere andre, så sleng gjerne på en kommentar. 

Bjørn Eidsvåg og Bergen Filharmoniske Orkester med gjester i Grieghallen

13 kommentarer:

 1. Som alltid en flott oppsummering og en lang liste med leste bøker :)Av disse har jeg kun lest stormens søster. Irma Dahl står på vent i bokhylla og jeg har latt meg inspirere av det du i tidligere innlegg skrev om Shakespeare, så jeg har lånt lydboken Hamlet på biblioteket

  SvarSlett
 2. Oi, så mye du har lest - omtrent en bok hver dag det. Jeg har ikke lest noen av de der faktisk.

  SvarSlett
 3. Jeg har lest gammelt og nytt, litt humor og masse rått og brutalt :
  - Renee Knight- Avslørt
  - Pierre Lemaitre - Vi ses der oppe
  - Jonas Jonasson - Hundreåringen
  - Jonas Jonasson - MorderAnders
  - Kepler - Playground
  - Øystein Wiik- Rekviem
  - Mons Kallentoft - Leon
  - Yrsa Sigurdardottir - DNA
  - Carl Johan Vallgren - Svin
  - Stefan Ahnhem - Den niende graven
  Av dine har jeg Jussi Adler Olsen liggende på vent og Joakim Zander må selvfølgelig leses.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oy skal si du har pløyet gjennom mye forskjellig i januar. Hvilken av disse hadde du mest glede av da? Jeg skal lese Svin i februar :)

   Slett
  2. Jeg synes faktisk at ingen var spesielt dårlig. Mons Kallentoft skuffer ikke. Jeg liker Øystein Wiik godt også, selv om han kan være litt brutal:-) Svin var dårligere enn den forrige. Ahnhem likte jeg også godt. Nytt bekjentskap for meg, selv om denne vistnok var bok to i denne serien. Men jeg ble ikke irritert over å brukt dyrebar tid på noen av disse. Verdt å lese alle sammen...

   Slett
 4. Wow!20 bøker på en måned i tillegg til jobb,familie,turgåing,andre kulturelle begivenheter,er veldig imponerende! Jeg slutter aldri å la meg fascinere av hva du får til med tiden din, har dere flere timer i døgnet der ute? ;-) Har lest 3 av disse (nr 5, 16, 17) Blir spennende å følge med på Shakespeare- prosjektet ditt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har notert meg 10 bøker for februar, så jeg får se om jeg greier å kutte ned. Gleder meg til å lese dine tanker om Karen Helle sin bok. Prøver å få til litt Shakespeare hver måned, veldig gøy om du følger med :)

   Slett
 5. Wow, 20 bøker!! Når sover du egentlig, he he ;) Jeg har lest 5 stk og er superfornøyd. Av "dine" bøker er det bare Stormens Søster jeg har lest, men Washingtondekretet og Black Rabbit Hall står på leselisten :)

  SvarSlett
 6. Enig i det dei andre seier her: Jøss og - wow! Har ikkje lest nokon av desse, men eg har notert meg den nye boka til Zander. Eg likte godt den forrige, Svømmeren.
  Det vart 10 bøker på meg i januar.

  SvarSlett
 7. Wow- 20 bøker, fatter ikke at det går an, Tine. I tillegg til familie etc.. jaja..men januar er jo en måned med mye innetid, da.
  Jeg har lest Sissel Lange-Nielsens bøker av dine, men jeg har noen av de andre på vent; Yrsa, Vikram, Piemontepiken, Irma Dahl.

  --og Tvangelsingskafeen glemt jeg å føre opp i min oppsummering, det må jeg rette på. Takk for påminnelsen..:) Ha en flotters februar Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ivrig i tjenesten vet du, og så inspirert av trilogien du tipset meg om. Nå skal det sies at jeg bor med to gutter som ser mye sport på tv, og da er det fritt frem for meg i lesestolen. Tvangslesingen er viktig å få med, et sosialt tiltak jeg setter stor pris på. Tror jeg må blogge om det neste gang. Gleder meg til å se om du har lest noen av "mine" i februar, tipper du vil like Vikram :)

   Slett
  2. Ja, ser den... det er en periode hvor ungene har sine interesser og mor må/får finne på andre ting.:)
   Jeg tipper at jeg får lest Vikram og Yrsa i februar. i alle fal, og Piemontepiken bør jeg få lest, kort som den er. Siden Yrsa kommer til byen, så er det jo en fordel å ha lest DNA først, tenker jeg. Den fikk forresten knallbra anmeldelse i Adresseavisen i helga, terningkast fem.

   Ang Vikram så liker jeg terapihistorier, og gestalterpai har jeg selv vært så vidt borti, på kurs og via kjente som har tatt den utdanningen.så det kan bli interessant.

   Håper virkelig flere møte på tvanglesekafe i Trondheim også etterhvert.. Koselig å lese sammen med andre, og så kan man jo prate et lite kvarter først, og etterpå..

   Slett
 8. Jeg skal ikke lage en månedens bokanbefaling før i morgen. Jeg bruker som regel å lage det første dagen i måned, så lenge det ikke kræsjer med et annet innlegg. Jeg er ikke så glad i to innlegg om dagen for jeg er ingen rosabloghger så jeg venter til i morgen, haah:) Den enest eboka jeg har lest fra lista di er Irma Dahl boka og den ble jeg ferdig med i går. Ser ut til at du har hatt en bedre lesemåned enn meg med tanke på terningkast:)

  SvarSlett