mandag 11. januar 2016

Stormens søster av Lucinda Riley bok II i serien

Stormens søster er den andre boken i serien De syv søstre. Ser du på min omtale av bok I vil du se at jeg ikke var overvettes begeistret for den, så det er med lettelse og glede jeg nå skal prøve å formidle hvorfor bok II falt mye mer i smak.

Forlagets presentasjon:
Ally er en dyktig seiler og skal konkurrere i en av verdens mest utfordrende regattaer når hun får beskjed om adoptivfarens brå og mystiske død. I hui og hast reiser hun tilbake til barndomshjemmet, det vakre slottet ved Genevesjøen, for å treffe sine søstre. Hun har også, uten at søstrene vet det, innledet et kjærlighetsforhold …

I etterkant av de opprørende hendelsene forlater Ally sjølivet for å følge sporene adoptivfaren har etterlatt henne slik at hun kan finne tilbake til sitt biologiske opphav. Sporene fører henne til Norge, og her oppdager hun at hennes egen historie er nært knyttet historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, til Griegs berømte musikk. 

Grunnhistorien finner sted i 2007 hvor den samlende hendelsen er at Pa Salt som er adoptivfar til seks jenter går bort. Alle bøkene har denne hendelsen som utgangspunkt, og hver av bøkene har en av søstrene som hovedperson.

Serien og navnene til jentene har et snev av gresk mytologi over seg. Ally eller Alycone som stjernen hennes heter, er en sterk og modig kvinne som i likhet med sin ledestjerne elsker havet. Ally er en fascinerende karakter som jeg blir fort glad i. I det året vi følger henne her er livet hennes som en berg og dalbane, med begivenheter som nesten tok pusten fra meg.

Pa Salt døde i forrige bok, og den handlet mest om Maia. I denne boken er alle samlet på hjemstedet Atlantis, og de får opplest farens siste vilje. Alle jentene får et personlig brev hvor han har gitt dem ledespor til hvor de kan finne ut sitt opprinnelige opphav. Det er vel ingen hemmelighet at vi i Stormens søster følger Ally til Norge og Bergen, i hennes søken etter sin identitet.

Bihistorien har sin start i Telemark i 1875 hvor vi møter den gifteklare sølvstrupen Anna Landvik. Denne historien fenget meg veldig, og ga en fint avbrekk i de dramatiske hendelsene vi nettopp hadde vært gjennom med Ally.

Etterhvert begynner vi å nærme oss svaret på hvem Anna var i forhold til Ally, og hvem som var Ally sine opprinnelige foreldre. Dette er godt skjult i fortellingen til helt mot slutten, selv om en kløktig leser nok vil snappe det opp før det kommer frem. Liker du å lese om seiling eller musikk, så er dette en glimrende roman for deg, for disse temaene er viktige byggebrikker i historien. Karakteroppbyggingen er fenomenal, og måten hun greier å ha mange baller i luften på en gang imponerer meg. Måten romanen er bygget opp på, gjør den lite forutsigbar, og heldigvis er den ryddig, logisk og ganske så fri for klisjèer.

Vi får høre litt om de andre søstrene i denne boken, og noen spennende cliff-hangers legges ut som gjør leseren nysgjerrig på hva som har skjedd med Star, både da hun ble født og i nåtid.

Jeg gleder meg til å lese neste bok, det er helt sikkert :)

Jeg deltok på lanseringen av boken som fant sted i Grieghallen 14/1. Lucinda var i storform og fortalte fra boken og bokserien, med spesiell vekt på handlingen i Bergen og det som omhandler Grieg.

Vi var en god gjeng som ville få med oss dette, og jeg fikk selskap av to koselige damer ved bordet mitt. Forlaget spanderte leskende både før, under og etter og tapas for å korte ventetiden for å få signert bok av Lucinda Riley.

Med seg til Bergen og Grieghallen hadde hun sin mann og noen av de 7 barna deres, som tydeligvis må hive seg med hvis de skal få vært med denne travle damen.

For meg som har lest den siste boken og vet hva som skjer var det ikke så mye nytt. Hun kunne røpe at forleggeren har kommet med spørsmålet "Hva skjer hvis du dør?" mtp. serien som skal bli på 7 bøker. Dette var et spørsmål hun ikke hadde tenkt på selv, og ikke hadde noe svar på.

Hun kunne også røpe at den neste boken som skal handle om Star har sin handling i England. Grunnen til dette er at hun da kunne få sove i sin egen seng i noen måneder, til forskjell fra de andre bøkene hvor hun reiser rundt i verden og skriver fra der handlingen skal være. I denne boken skal det omhandle det mest erkeengelske av alt, de kongelige, hager og litteratur - nå gleder jeg meg enda mer!

Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2016
Sider: 608
Kilde: Leseeks

9 kommentarer:

 1. Eg var veldig begeistra for bok 1, og er imponert over alle ballene Riley har i lufta på ein gong, men bok 2 vart ingen høydare. Eg har for mykje kunnskap om Grieg til at det blir truverdig for meg, men det er ein interessant vinkling. Neste bok gler eg meg veldig til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde forberedt meg på å være i min egen by og at vi skulle bli kjent med en annen side av Grieg enn det vi er vant med. Bestemte meg på forhånd for å ikke henge meg opp i noe, og greide det med glans.

   Slett
 2. Jeg er akkurat ferdig med De syv søstre og skal igang med Stormens søster. Tenkte bare jeg måtte få skrevet ned det jeg tenker om bok 1 før jeg begynner på bok 2 :-) Det var greit å lese at du sier man ikke skal henge seg opp i noe. Da er jeg også advart :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jo være at Elida har mye mer kunnskap om Grieg enn meg, for jeg fant ikke noe graverende å henge meg opp i, bortsett fra historien han er en del av da, som selvfølgelig er oppdiktet :) Gled deg til neste bok!

   Slett
 3. Jeg likte bok nummer en godt ... til min store forbauselse...og var veldig spent på bok nummer to. Den var jo faktisk hakket bedre og jeg storkoste meg med beretningene fra Norge. Kan det virkelig være så fantastisk at bok nummer tre tar meg enda mer med storm? Ha en super onsdag :)

  SvarSlett
 4. Har akkurat oppdaget bøkene hennes, veldig fine :) Har lest "De syv søstre" og leser nå Stormens søstre. Hva heter bok nr 3 i den serien? Har forresten også lest Engletreet av henne, veldig bra den også.

  Eli

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fin kommentar på bloggen min! Den tredje boken heter Skyggesøsteren og kommer ut (på engelsk) i november, så vi kan bare glede oss :)

   Slett
 5. Jeg her falt hele for denne serien ❤ Holder på med stormene søster nå, og vil nesten ikke lese den ferdig fordi jeg må vente på bok 3 ��

  SvarSlett