onsdag 4. november 2015

Banesår av Thomas Enger - siste boken i serien!

Thomas Enger sin serie om krimjournalisten Henning Juul avsluttes med Banesår. Serien består av fem spennende bøker, som er solgt til 26 land!

Forlagets intro:
Henning Juul sitter i en båt ute på et mørkt tjern. En mann med skytevåpen sitter rett overfor ham. Ved mannens føtter ligger et lik som snart skal bli dumpet i vannet.
Henning vet at han snart skal lide samme skjebne.
Og han vet at det er hans egen feil.

Forlag: Lydbokforlaget
Utgitt: 2015
Lyttetid: nesten 9 timer
Kilde: Lytteeksemplar


I denne siste boken i serien er det mange tråder som skal nøstes opp. Nå skal vi få forklaring på hva som skjedde og hvorfor, men strabasene er ikke over før de er over, så forviklingene som oppstår gjør innspurten skikkelig spennende. Jeg kommer ikke til å si så mye om selve handlingen, for jeg håper jo at flest mulig vil lese serien, og da skal jeg ikke røpe her hvordan det slutter.

Journalisten Henning Juul har rotet seg inn i noe som har ført til mye dramatikk og sorg for ham og familien hans. Han har en søster som var statsråd, og i denne boken avsløres hva hun har hatt å gjøre med problemene Henning har slitt med, samtidig som vi får høre den mulige grunnen til at forholdet dem i mellom har vært så dårlig.

Det er mye action og høyt tempo i disse bøkene, så også denne siste. Vi begynner med slutten, og får deretter presentert hendelsene som fører frem til dramatikken det starter med. Det er mange karakterer og flere hendelsesforløp involvert, men det er ikke noe problem å holde dem fra hverandre. Enger skriver på en tydelig og grei måte, uten for mye føleri, men historien er ikke fri for følelser. Følelsene er mer skildret enn følt, og godt er nå gjerne det, siden det er mye dækelskap imellom permene her.

Svik, frykt og anger er sentrale stikkord i denne hardkokte krimmen, få den med deg, det er absolutt god underholdning!

Innleser Christoffer Staib har gjort en glimrende jobb da han leste inn denne serien. Han leser passe fort og uten å gi seg i kast med å overspille karakterene.


Serien i sin helhet:
Skinndød
Fantomsmerte
Blodtåke
Våpenskjold
Banesår

16 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noe av ham før. Hvor bra er denne forfatteren hvis du måtte velge på skala fra 1 - 10?

  SvarSlett
  Svar
  1. He, he... du fikk meg til å tenke her. Dette konseptet med historien som drar seg over 5 bøker ble ganske bra. Hver bok har sitt eget høydepunkt, og de er alle veldig spennende. Kan egentlig sammenligne med Jo Nesbø eller Kepler siden det ofte er gruelig bestialsk. Skala ja, tror jeg må si 7-8 :)

   Slett
  2. Jeg liker Kepler, men har ikke helt sansen for Nesbø:) Kall meg gjerne gal:) Jeg får se om jeg får lest noe av denne forfatteren og se om jeg har gått glipp av noe:)

   Slett
 2. Synd at disse bøkene ikke ligger på Storytel. Jeg kunne svært gjerne tenke meg å lytte til 5 bøker med Christoffer Staib. Han har en god stemme. Jeg har nemlig landet på krim som lydbøker. Klarer rett og slett ikke å lytte til (nå banner jeg i kjerka her) litteratur. Krim som er plottdrevet er noe helt annet. Jeg skal drøye disse bøkene og se om de kommer på Storytel etterhvert. De virker veldig fristende - som en lang serieroman. Takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du fikk lyst å høre dem. Enig med deg at krim passer godt på lydbok. Jeg har funnet ut at mursteiner også passer godt på øret. Slekters gang, som jeg hører nå, er med sine 619 sider en glimrende bok å lytte til, Ingrid Vollan leser som et olja lyn.
   Er nesten misunnelig på deg ( og alle andre ) som kan høre eller lese hele serien på rappen, spent på om du kommer igang med det :)

   Slett
  2. Jeg så du hadde fått opp "Slekters gang" på sida her- den er rett og slett genial, spør du meg! Jobber med omtale nå, og håper å ha den klar i løpet av mårradagen. Kos deg!!

   Slett
  3. Gleder meg til å lese omtalen din. Så en firer da jeg suste litt rundt i dag, men tenkte at denne er verdt mange flere prikker enn det. Foreløpig koser jeg meg glugg ihjel :) Ref. under: 5 bøker er jo ingenting, har du ikke lest dem, så er det bare å hive rundt. Kjekt at jeg kan fremstå som fristerinne av og til :)

   Slett
  4. Å ja! Kjekt med Slekters Gang. Den ligger hos meg også. Jeg kjøpte den faktisk (helt av meg selv, hehe). Blir med på vinterferie neste år som fysisk bok. Ser veldig fram til omtalene av den!
   Ja, jeg liker å lese/lytte til serier som faktisk er ferdig. Er svært dårlig på det å vente mellom hver bok... Tålmodighet er en dyd som unngikk meg, tror jeg.. :)

   Slett
 3. Hva skal jeg si? Du setter beslutningene mine på prøve! Jeg tenkte først at "Gudsjelov! Siste bok i en serie, da kan jeg jo glemme den!" Men så skriver du som du gjør, skryter av alt, til og med oppleseren, og så bare fem bøker.. Det er jo gjennomførbart, da... Fordelen er at man kan få hele serien på rappen, slippe den trøstesløse ventinga på at de siste trådene skal nøstes opp... Jeg får tenke på det. Foreløpig har jeg visst nok med å lese de bøkene som allerede står her på vent ;o)

  SvarSlett
 4. Jeg har denne siste boka hans, men har ikke lest noen av de andre. Må jeg det? Er ingen kronologifreak som du kanskje vet..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et krimplott i hver bok, men den lange historien som strekker seg gjennom serien tar mesteparten av siste boken. Du liker jo krim Anita, så gjem Banesår til du har lest de andre. Det er slukebøker så det går fort unna :)

   Slett
 5. Ser inne på bokelskere at jeg har Blodtåke liggende på vent og at jeg ønsker meg Våpenskjold, og ikke noe om de første bøkene i serien. "Noen må ha seg en opprydding!", men jeg får vel begynne med de andre krim- seriene jeg har liggende.... Begynner så smått å lure på hva jeg skal med disse krimbøkene.......de blir jo ikke lest!

  SvarSlett
  Svar
  1. He,he... det er lett å la seg rive med når noen skriver begeistret om en bok, så jeg skjønner hvor bokhaugene dine kommer fra. Ser av de siste oppsummeringene mine at jeg leser mye mindre krim enn før, men det er fremdeles god avkobling fra det litt mer "seriøse".

   Slett
 6. Det er fint når historier blir nøstet opp i slutten. At en ikke sitter igjen og lurer på hva som skjedde :-) Jeg fikk lyst til å lese disse bøkene.

  SvarSlett
 7. Har lest alle de tidligere bøkene og liker dem kjempegodt. Denne er på venteliste til biblioteket. Gleder meg til å lese denne...

  SvarSlett