mandag 13. juli 2015

Djevelens giftering av Vidar Sundstøl - spenning for alle pengene!

Med Djevelens giftering går Vidar Sundstøl vekk fra Minnesota-trilogien, og gir oss et helt nytt bakteppe for sin krimhelt. Jeg har ikke lest hans tidligere bøker, men er begeistret for hva han har "kokt i hop" i Djevelens giftering.

Fra bakpå boken:
Privatdetektiven og norskamerikaneren Max Fjellanger vender tilbake til hjemlandet for å gå i en venns begravelse. Det blir snart åpenbart at vennens død henger sammen med en forsvinningssak som for snart tretti år siden drev Max fra Norge og ødela vennens liv. Sammen med den unge bibliotekaren Tirill Versterli fra Bø, suges Max inn i en sak der de ikke kan stole på noen, der regelen om taushet er like sterk som i mafiaen, og der sporene må finnes i gammel folketro og et uhyggelig djevelsagn. 

Forlag: Juritzen
Utgitt: 2015
Sider: 313
Kilde: Leseeks
Dette var den helt rette boken å ta med seg på fly/tog i sommerferien. Jeg startet så vidt lesingen hjemme, og var godt inni handlingen da vi dro avgårde.
Her er det dramatikk på høyt nivå. Med spennende karakterbygging, et uimotståelig tema og en språkføring som passer godt til handlingen, ble dette en veldig positiv leseopplevelse.

Jeg har nettopp lest både Horst og Jæger sine nye krimbøker, og blir forunderlig glad når en, for meg ukjent forfatter skriver helt på høyde med de store i Norge.


4 kommentarer:

 1. Ja, regnet med at du likte denne. God bok!

  SvarSlett
 2. Denne står på vent i bokhylla

  SvarSlett
 3. Den hørtes skummel ut å lese. Artig med krim i sommerferien :o)
  God sommer ønskes videre, hilsen Toril

  SvarSlett
 4. Jeg har akkurat lest den, og bosatt ikke langt fra Dalen og Eidsborg, gikk denne boka "rett hjem". Spennende, gode figurer og litt av noen skildringer av Bø - Dalen! Anbefaler også på det varmeste Minnesota-trilogien til Sundstøl.

  SvarSlett