onsdag 29. juli 2015

En mørkere himmel av Mari Jungstedt & Ruben Eliassen

Første bok i en ny krimserie, også med handling fra deilige, varme Gran Canaria - hva kan være bedre i disse sommerferietider? Forfatterparet består av en svensk krimdronning og en norsk ungdomsbokforfatter. De slo seg sammen, og bor nå på Gran Canaria hvor de pønsker ut spennende plott i vakre omgivelser.

Forlaget om boken:
En fisker får øye på en død kvinne på klippene nedenfor den norske sjømannskirken. Hun er blond, naken og kroppen er arrangert etter et berømt 1400-tallsmaleri: Venus’ fødsel. 
Politiet får uventet hjelp fra den svenske journalisten Sara Moberg som driver den skandinaviske avisen på øya, og av den norske, tidligere politimannen Kristian Wede som er nyansatt på konsulatet i Las Palmas.


Forlag: Juritzen
Utgitt: høsten 2015
Sider: 391
Kilde: Leseeksemplar


Ønsker du å forlenge sommeren litt i høst, så gir denne krimmen en glimrende anledning til det. Innimellom alt det spennende som skjer, plottet som presenteres og karakterene vi blir kjent med, så skildres Gran Canarias omgivelser, klimaforskjeller, miljø og stemninger på en besnærende måte. Det er nesten så jeg får lyst å hive meg på neste fly sørover.

Det er ikke bare solsiden av ferieparadiset vi får i denne boken. Her får vi bilder av livets skyggesider, og baksiden av medaljen holdes ikke skjult. Jeg likte veldig godt måten forfatterne ikke blandet turistene inn i handlingen, men holdt seg til de fastboende, som vel og merke var skandinavisk nesten alle sammen.

De eneste turistene som var med i boken er gjestene på yogasenteret. Mye av handlingen dreier seg om forhold på dette senteret, og det er artig å se hvordan de beskriver både guruen og det som foregår på senteret.

Boken er spennende med mange gode karakterer, som alle har sine egne hemmeligheter. Litt mange av dem presenteres på de første sidene, men de får fort kjøtt på beina så jeg greier å holde dem fra hverandre.
Handlingen er kronologisk, bortsett fra en liten historie som gir oss bakgrunn for å forstå det som kommer til å skje. Jeg hang meg litt opp i noen logiske brister innimellom, som at noen drev med vareopptelling på 17-mai (?) og at hushjelpen hadde ammet begge barna i familien (!)

Etterforskningen er klassisk, en litt treg politimann er alltid to steg bak den energiske journalisten og hennes kompanjong. De får gjentatte ganger beskjed om å holde seg vekke, men det er (selvfølgelig) de som legger puslespillet fortest, og alltid er på plass før politiet.


Bortsett fra at de røper alt for tidlig hvem som er morderen, 
så likte jeg boken veldig godt. 

7 kommentarer:

 1. Håper dere hadde det kjekt i byen i sted!:-) Jeg får slenge meg med senere en gang det passer. Jeg leser jo så lite krim så det spørs om jeg kommer til å begynne på denne, må nesten komme i gang med de bøkene i krimserier jeg har kjøpt først. Litt kjedelig at de sa hvem det var altfor tidlig da,,,, Jeg er spent på hvordan Bienes historie falt i smak,den har jeg veldig lyst til å lese!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde det kjempekoselig, og skal gjenta suksessen i morgen med utendørs Shakespeare, det er bare å hive seg med hvis energien kommer dundrende :) Så lite krim som du leser så må du velge dine serier med omhu. Skal skvise ut en omtale på Biene før måneden er omme, men jeg kan love deg jeg likte den veldig godt :)

   Slett
  2. Så kjekt! :-) Jeg er ikke så kulturell av meg så jeg står nok over den i morgen. Ja, jeg må det vet du, og nå har jeg fått litt smaken på engelsk så jeg kjøpte meg enda en i dag, det er vel bare å lese engelsk for å komme over den "skrekken", gleder meg til omtalen din. Når det gjelder "Som eit barn" så finnes den på ebokbib ( jeg svarte seg inne hos meg også men det er vel ikke alltid du går tilbake) Nå er det natta her for min del, vi snakkes!

   Slett
 2. Dette var virkelig en sommerkrim, lg jeg fikk lyst til å lese mer av dette radarparet. I dag kom regnet til Trøndelag, en grå dag, igjen. Siste barnepasserdag for denne gang, I morgen går turen til Ærø i Danmark. Skal oppholde meg på kunsthøjskolen der en uke.

  SvarSlett
 3. Supert tips! Jeg har akkurat kastet meg på krimbølgen igjen, så denne skal opp på leselista :):)

  SvarSlett
 4. Aj, denne likte jeg også godt.:) skikkelig pageturner… Fin kveld Tine.:)

  SvarSlett
 5. Jeg var ikke så begeistret for denne. Den var altfor innlysende og altfor lite spennende for min del. Kun noen få sider helt på slutten som var spennende.
  Og ja, jeg og reagerte på vareopptelling på 17. mai. Mulig Jungstedt som er svensk ikke har fått med seg hvor hellig den dagen er i Norge, men det burde så absolutt Eliassen vite. Også den amminga??

  SvarSlett