mandag 24. desember 2012

Lavkarbo: Helt naturlig mat og trening av Pål Jåbekk

Iløpet av året som har gått har nok hele Norges befolkning fått en formening om hva lavkarbo er for noe. Du kan spørre hvem som helst, og de har en mening om det er bra eller ikke. Min erfaring er at de som er veldig negativ, ofte er de som ikke har forsøkt selv. De som har gitt lavkarbo et hederlig forsøk, er som oftest fornøyd med resultatet, og de som ikke er happy har ofte ikke gjort det skikkelig.
2 januar kommer det en rykende fersk bok i butikkene. Det er Pål Jåbekk som har skrevet den og den heter "Helt naturlig - mat og trening".
Denne datoen er også den dagen jeg (og sikkert mange med meg) skal ta et kraftig tak i kostholdet mitt, og samtidig forsøke å revolusjonere mitt forhold til trening.
Renessanse forlag har vært så grei å sende meg et leseeksemplar, så jeg kan bruke resten av året på å lese meg opp, og forberede meg på "et nytt og bedre liv".
Boken lover leseren god helse, mer energi, sterk kropp, vektnedgang og bedre mage. Hvem kan si nei takk til det?
For meg som har fulgt kostholdsråd som innebærer lavkarbo i mange år, og har vært flere perioder i ketose, er dette ikke noe nytt. At han vil ta med trening er noe jeg absolutt trenger, så jeg pløyer meg gjennom de første kapitlene. De inneholder absolutt nyttig informasjon, som må forstås før en setter i gang med en lavkarbodiett. Det er ikke en lettlest bok dette, med mange bilder og store bokstaver, nei, her får du valuta for pengene. Ta et kapittel om gangen, og bruk gjerne tekstmakeren flittig, for skal dette sitte, så må det inn i små porsjoner.
Det er absolutt en bok jeg vil anbefale dette. Pål Jåbekk har mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i fysisk aktivitet og helse. Han er utdannet personlig trener og kroppsøvingslærer. Mastergraden hans handlet om kroppssammensetning, ketogen kost og styrketrening, og den ble publisert i et anerkjent internasjonalt vitenskapelig tidsskrift. Han vet hva han snakker om, og det er lett å tro på ham.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar