søndag 9. desember 2012

Søndagstur i Bergen sentrum - uten å gå inn i en eneste butikk

Vi har vært turist i egen by i dag - utrolig mye fin pynt å ta bilde av på rundturen vår
Hverken form eller føre var på topp i dag, så vi gjorde søndagsturen meget urban. Tilsammen gikk vi i overkant av 12 kilometer, og mannen med computer på armen, kunne melde at vi brukte 12 minutter pr. kilometer. Vi utfyller hverandre godt når vi går sånn og ser på koselige hus med masse flott julepynt. Jeg ser detaljene som er rett ved oss, mens Frode alltid har øye for det som er 50 meter lenger borte.
I dag parkerte vi i Sandviken og gikk sørover så langt man kan kalle det sentrum. Vi gikk rundt Store Lungegårsvann på en vei som jeg aldri har gått før. Derfra gikk vi rett vest, gjennom Nygårdsparken og ned til Bergen Kaffebrenneri på Møhlenpris. Her fikk vi oss, etter litt strev en dobbel cortado, før vi langet avgårde nordover, over Sydneshaugen og helt til Nordnes. Etter å ha konstatert at totempelen er på plass igjen, snudde vi og satte nesen mot bilen igjen.
Før vi kjørte hjem avla vi nye Bastant i Stølegaten et lite besøk. Her hadde de Indisk dal på menyen, noe som varmet to kalde kropper.  Ringen er sluttet, vi var tilbake til bilen, litt svett, litt sliten og litt vont i knærne.
Lykken sto meg bi, Frode tok med seg Sondre for å se Fyllingen spille (håndball) og jeg fikk muligheten til å nyte den øredøvende stillheten som bare et tomt hus kan ha.
Regnhytten heter denne skulpturen ved enden av Store Lungegårdsvann
Nygårdsparken var ganske nediset i dag, stakkars ender og de andre som holder til her
Frode i solnedgang på Nordnespynten

4 kommentarer:

 1. Høres ut som en bra tur! Urbane søndagsturer er jo herlige nå som det er kaldt, men opplett:) Fine bilder!

  SvarSlett
 2. Gikk til byn idag, jeg også, men over Munkebotn. Spiste Dal-suppe på Bastant i Lille Øvregaten:-). Fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gi gjerne beskjed neste gang du vil gå på tur, jeg er med!

   Slett
 3. skal si ... det var lang og fin tur :D
  ha en fin søndagskveld

  SvarSlett