fredag 14. desember 2012

Den andre siden av gleden av Serè Prince Halverson

Serè Prince Halverson har skrevet en fantastisk roman!  Dette er hennes debut som forfatter, men hun har arbeidet med tekster i sin jobb i reklamebransjen i 20 år. Tema i boken er mødre/stemødre og barn, og hun vet hva hun snakker om for hun er selv mor/stemor, og har selv både en mor og en stemor.
Ella bor i en liten elveby i California med sin mann Joe og hans to små barn. Hun er den eneste moren Annie og Zach har hatt de siste tre årene, siden deres biologiske mor valgte å forsvinne ut av livene deres, da de var veldig liten.
En dag omkommer Joe, og de tre sitter knust tilbake.
I begravelsen hans dukker plutselig Paige, moren til barna opp, og uten at hun sier noe, virker det som hun vil ha kontakt med barna.
Ella sitter igjen med sin store sorg, og ansvar for de to barna som hun elsker over alt på jord. I tillegg til sin engstelse over hva Paige vil, har hun sin mann`s butikk å bekymre seg for, for familiebutikken gjennom generasjoner har i lang tid vært drevet med stort underskudd.
Det er mye latter og livsglede i denne historien. Innledningen kan høres litt nitrist ut, og ja, tårene var der, men det var på ingen måte klissete eller sentimentalt. Kjærligheten hun får, og føler for sin italienske svigerfamilie er utrolig livlig beskrevet, og jeg frydet meg over flotte skildringer av måltider og samvær. Forholdet til Paige blir etter hvert ganske dramatisk, og det er ikke lite Ella må igjennom.
I tillegg hører vi litt om integrering av italienere etter 2. verdenskrig. Ikke mindre enn 600000 amerikanske italienere ble sendt i leir eller måtte leve med restriksjoner i tiden etter krigen, noe som preget mange familier i generasjonene etter.

"Den andre siden av gleden" kommer ut i Norge 28 januar 2013. Jeg sier tusen takk til Bazar Forlag, som sendte meg et leseeksemplar, så jeg fikk ta en sniktitt.

1 kommentar:

  1. Du er heldig som har fått lest den alt, jeg skal begynne på denne nå. Ha en fin kveld:-)

    SvarSlett