onsdag 9. februar 2011

Boklansering på Dyvekes

I kveld lanseres Jan Ove Ekeberg`s første skjønliterære roman,
"I sverdets tid". Dette skal skje på koselige Dyvekes Vinkjeller i Hollendergågaten. Jeg var så heldig å få mamma til selskap i kveld, så det var kjempe koselig.
Vi kjenner ansiktet til Jan Ove Ekeberg fra økonominyhetene på TV2, han har også skrevet eller vært med å skrive biografier og til og med syngespill.
Romanen er første del i et episk drama hvor leseren tas med inn i hverdagsliv, kjærlighet og kampen for tilværelsen i en av norsk histories mest dramatiske perioder. Sigurd er bare en unggutt da birkebeinerkongen Sverre tar ham fra moren og setter ham til å være trell for sin egen sønn, Håkon. De to guttene blir venner, og de knytter seg til hirdmannen Digre, som er satt til å lære dem opp i våpenbruk. Sigurds reise gjennom borgerkrigens Norge rundt år 1200 fører ham ut i blodige slag, men han fi nner også kjærligheten, Solveig. Som voksen mann skaper han sin egen slekt med henne. Men han glemmer aldri moren: Hvem var hun, og hvorfor ble han selv hentet til kongen? Rundt Sigurds skjebne utspiller et større drama seg: Gjennom borgerkrigen mellom bagler og birkebeinere, der kirkemakt står mot kongsmakt, vokser nasjonen Norge fram.
Andre del "Kongedrapene" kommer til høsten 2011.
Vi var ikke mange som hadde funnet veien til Dyvekes Vinkjeller i kveld, men vi som var der gikk ikke tomhendt hjem. Jan Ove Ekeberg er en mann som kan snakke for seg, journalist og tv-mann som han er, så vi har fått et livlig bilde av handlingen og arbeidet frem mot ferdig bok. Han er levende interessert i historie og meget belest, så hvert eneste aspekt av fortellingen er historisk korrekt. At han i tillegg har skapt et fargrerikt drama i denne historiske settingen, gjør at vi lesere kan få oss en "historietime" uten for mye pes.
Den signerte boken er kjøpt, mamma leser først så leser jeg den etterpå, før vi sender den nordover til svigermor. Gled dere damer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar