søndag 20. februar 2011

The Children`s Hour

Når april kommer skal jentene og jeg til London, og blandt det vi har kjøpt billetter for å se, er skuespillet The Children`s Hour. Dette er et skuespill skrevet av Lillian Hellman på 50 tallet, som tar opp et kontroversielt tema, for den tiden. Filmen som kom i 1961 med Shriley MacLaine og Audrey Hepburn er bygget på skuespillet, og denne har jeg sett i dag.
Uvant som jeg er med å kjøpe DVD`er ble det helt feil, da filmen er imortert fra USA, så da Hildegunn og jeg benket oss foran tv`en hinn kvelden, ble det ikke film på oss. Jeg klaget til Platekompaniet, og fikk fort vite at det var min egen feil, men at jeg kunne se den på PC`en. Som sagt så gjort, i dag ble det sort/hvitt drama på sitt aller beste. Det var ikke bare de to store stjernene som spilte Karen og Martha som brillierte, den fæle tanten til Martha og bestemoren til en av pikene hadde også veldig gode tolkninger, og en ung og vakker James Gardner gjorde jobben sin.
Nå er jeg spent på teateroppsettningen i London, hvordan den er. Hovedrollene skal spilles av Keira Knightleigh og Elizabeth Moss, som har skaffet seg gode rykter, tross sin unge alder. Filmen sendes videre til neste CC pike!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar