lørdag 26. februar 2011

Japanskinspirert også i kveld

Sashimien i går smakte så vidunderlig, at jeg bare måtte videreføre de gode japanske smaker til kveldens måltid. I dag sto det misosuppe og hjemmelaget rå maki på menyen. Jeg var i by`n i formiddag og stakk innom Ichiban som har rykte på seg til å lage deilig sushi, til en rimelig penge, så Frode og Sondre fikk seg noen "tradisjonelle" nigiri.
Misosuppe er lett å lage, du må ha et glass med miso og så rører du ut 2 store ss i 5 dl. varmt vann. Jeg hadde så oppi 1 hakket hvitløkbåt, litt revet ingefær, fersk koriander og revet gulrot. 10 minutter før servering tar du en liten håndfull Arame og dekker med lunkent vann, 3 minutter før servering tar du 2 ss Wakame og dekker med lunkent vann. Ved servering legger du tangen oppi den lett oppvarmede suppen (ikke kok) og rører rundt. Lett som bare det, super sunt og kjempe godt!
De rå makiene lager du lett slik:
6 noriark
1 stor ss revet fersk ingefær
1 fedd hvitløk, hakket
1 kopp bløtlagte mandler (1 time)
0,5 dl vann
saft av 1/2 sitron
1 ts olje jeg brukte sesamolje
2 ss hvit miso
1 stor eller 2 små avocado
1 ts tamari
3 cm. wasabi
rucola
agurkstaver
supertynne gulrotstrimler
sesamfrø
Ha ingefær, hvitløk, mandler, sitronsaft og litt av vannet i kjøkkenmaskinen og kjør til purè. Ha i olje, miso tamari, wasabi og avokado, og reguler konsistensen med resten av vannet.
Legg ut et noriark. Nederst legger du rucola, legg så på 3 ss av fyllet oppå rucolaen og suppler med agurkstaver, gulrotstrimler (og evt. salma) Smør på et tynt lag fyll på resten av arket. Dryss på sesamfrø og rull sammen. Legg i kjøleskap til servering og del så hver rull i 6 biter.
Spises som sushi, med soyasaus, wasabi og syltet ingefær til.
Dette ble knallgodt, neste gang skal jeg legge en stripe salmalaks inni, for max nytelse...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar