Misosuppe er lett å lage, du må ha et glass med miso og så rører du ut 2 store ss i 5 dl. varmt vann. Jeg hadde så oppi 1 hakket hvitløkbåt, litt revet ingefær, fersk koriander og revet gulrot. 10 minutter før servering tar du en liten håndfull Arame og dekker med lunkent vann, 3 minutter før servering tar du 2 ss Wakame og dekker med lunkent vann. Ved servering legger du tangen oppi den lett oppvarmede suppen (ikke kok) og rører rundt. Lett som bare det, super sunt og kjempe godt!
6 noriark
1 stor ss revet fersk ingefær
1 fedd hvitløk, hakket
1 kopp bløtlagte mandler (1 time)
0,5 dl vann
saft av 1/2 sitron
1 ts olje jeg brukte sesamolje
2 ss hvit miso
1 stor eller 2 små avocado
1 ts tamari
3 cm. wasabi
rucola
agurkstaver
supertynne gulrotstrimler
sesamfrø
Ha ingefær, hvitløk, mandler, sitronsaft og litt av vannet i kjøkkenmaskinen og kjør til purè. Ha i olje, miso tamari, wasabi og avokado, og reguler konsistensen med resten av vannet.
Legg ut et noriark. Nederst legger du rucola, legg så på 3 ss av fyllet oppå rucolaen og suppler med agurkstaver, gulrotstrimler (og evt. salma) Smør på et tynt lag fyll på resten av arket. Dryss på sesamfrø og rull sammen. Legg i kjøleskap til servering og del så hver rull i 6 biter.
Spises som sushi, med soyasaus, wasabi og syltet ingefær til.
Dette ble knallgodt, neste gang skal jeg legge en stripe salmalaks inni, for max nytelse...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar