lørdag 12. februar 2011

Kinotur på en lørdagskveld

Her i huset har vi verdens skjønneste og snilleste storesøster, og av og til tilbyr hun seg å være barnevakt, helt uten at vi har måtte be om det. Derfor ble det ledig tid for oss voksne å pleie kjærligheten (i disse Valentines dager). Ingen av oss var klar for en helaften, men vi hadde sett en film vi kunne ha lyst å se begge to, så da blir det kino.
"Kongens tale" er et sammarbeidsprosjekt over tre kontinenter, Australia, Europa og Amerika. Colin Firth og Helena Bonham Carter har hovedrollene i det som kan bli et skikkelig britisk kostymedrama. Filmen handler om Prins Albert og forholdene rundt hans overtagelse av tronen i 1936.
Dette var en knallfilm! Jeg som stadig vekk er borti både 1. og 2. verdenskrig i lesingen min, syntes det var kjekt å få enda et nytt perspektiv. Filmen handlet egentlig ikke om krigen, men om den stakkars Albert som måtte bli konge siden storebroren ville gifte seg med den to ganger fraskilte amerikaneren Mrs. Simpson. Alberts store utfordring var at han stammet noe helt forferdelig, noe som var lite forenelig med stadige offentlige taler. Hans kone skaffer ham litt uortodoks hjelp, og filmen handler egentlig om vennskapet deres, og kampen mot stammingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar