onsdag 2. februar 2011

Grieghallen: Fra Broadway til West End

Det er West End (Swinging London) jentene i CC skal til i begynnelsen av april. Forberedelsene er i full gang, og i kveld skal vi varme opp med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen. Repertoaret deres i kveld er melodier fra kjente musikaler, som har gått for fulle hus både på Broadway og i London`s West End. Vi kan forvente oss å høre fra musikalene West Side Story, Mamma Mia!, Phantom of the Opera, Chess, Cats og Les Miserables. Jeg som har sett alle disse opp gjennom årene, kommer til å nikke gjenkjennende til det meste. Når dette blir fremført av fult symfoniorkester, kan det ikke annet enn å bli bra. Jeg var på noe lignende i Royal Albert Hall med London symfoniorkester, sist jeg var i London, og det var meget bra.
Etterpå: Jett om vi koste oss! Vi satt på 6 rad, midt foran og hadde knall utsikt. Filhamonien med Nick Davies som dirigent hadde med seg 3 vokalister, som ikke bare sang, men holdt et skikkelig leven på scenen. Disse tre var navn og ansikter jeg ikke hadde hørt og sett før, men som jeg gjerne vil oppleve igjen, Eir Inderhaug, Evelyn Jons og Stephen Brandt Hansen. Sangene vi fikk høre ble introdusert på en skikkelig måte, og selv om ikke alt var kjent, var alt sammen vidunderlig fremført.
Hildegunn og jeg har en fin tradisjon med å ta hverandre med ut når vi har bursdag, og dette var min gave til henne i år. Kari og Solveig var også med, så nå er firkløveret som skal gjøre London utrygg om et par måneder, godt oppvarmet til musicalsesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar