fredag 4. februar 2011

Vinterhelg på Ål

Tidlig fredag morgen krøket vi oss opp av sengen og ut i bilen. Denne var ferdig pakket, så vi trosset dystre spådommer om stengte fjelloverganger og satte i vei. Vi var innstilt på å kjøre lengste veien om Fagernes, men slapp unna med veien over Hemsedal. På et punkt var veien stengt med bom, (for det fokket litt) men brøytebilsjåføren kom ut og åpnet, uten at han fant det nødvendig å følge oss over.
Etter en deilig lunch i Ål sentrum, kjørte vi til hotellet som vi hadde booket oss inn på. Actif har vi vært på for 12 år siden, sammen med Erlend og Susanne, så vi viste hva vi gikk til. Her har de bordtennisbord, treningsrom, squashsaler og svømmebaseng, så det er ingen grunn til å grave seg ned i sofaen om en ikke har lyst opp i slalombakken. Gutta boys forsvant selvfølgelig ut og opp i bakken før jeg hadde fått pakket ut bagasjen, så jeg fikk roen til å drikke opp teen på thermosen, og se meg omkring. Det er -6 grader ute og litt snø i luften, alpintbakken var nesten folketom, så Frode og Sondre fikk nok av plas til å boltre seg på.

Lørdag morgen våkner vi til knallvær, verdens blåeste himmel og en sol vi ikke har sett i Bergen på veldig lenge. Etter frokost, bar det opp i bakken for guttene, mens jeg nøt livet med krimmen min. Jeg pakket lunch og gikk opp i bakken og holdt guttene med selskap mens de fikk i seg litt mer energi. Jeg tuslet tilbake til hotellet og benyttet meg av badebassenget, boblebadet og solariummet, før jeg god og slapp krøp oppi sofaen for å avslute boken.
Hotellet har meget enkel mat, taco fredag og karbonade og potetmos lørdag. Vi hadde på forhånd advart dem at vi ikke spiser kjøtt, så vi fikk røkelaks til tacoen! - den var ny... Siden jeg ikke spiser karbohydrater ble det ikke fahitas eller nachos til salaten, men røkelaks med agurk og rømme var deilig det. I dag får vi ovnsbakt laks, så da skal det bli mer "normalt".
To tullballer i bassenget
Vår alles kjære no. 1
Da vi kjørte oppover kjørte vi forbi Hemsedal. Det greier vi ikke på returen, uten å stoppe og sjekke om skiene funker i disse bakkene også. Vi takker tidlig for oss hos Acfif`en, og setter nesen hjemmover, med stopp på Hemsedal. Guttene kjøper to timers kort, og jeg bestemmer meg for at te på Skarsnuten må bli bra. Det var bratt og snødekt opp til det vakre hotellet, men etter 55 minutter var jeg på toppen. For et stilig hotell, med den utsikten, tenk om vi hadde hatt lommebok til en langhelt her :)
Vel, vel, to timer i bakkene var vist nok siden det var litt isete. Kjøreturen hjem gikk fint, uten kolonne og snøfokk. God fart hadde vi også, siden Chelsea - Liverpool med en Torres som har gått fra rødt til blått, var mucho importante å få med seg.
Sondre i Hemsedal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar