tirsdag 3. januar 2023

Løgnere - en Kajsa Corenkrim av Trude Teige

Dette er den syvende boken i serien om Kajsa Coren, jeg har ikke lest alle, men heiv meg på serien for noen bøker siden. Det har jeg ikke angret på, for dette er virkelig god krim.

Forlaget om handlingen:
Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver?

En mann pisser på en gravstein. En liten gutt har hengt en katt i et tre. Gamle levninger av et menneske blir funnet i Nordmarka. I en liten idyllisk veistump fører en forbrytelse til at mørke hemmeligheter blir avslørt. Alt henger sammen.

Journalisten Kajsa Coren lager en dokumentarfilm om venninnen, Anki, som hevder at hun er blitt voldtatt hjemme i sin egen seng. Samboeren hennes, politiførstebetjent Karsten Kjølås, etterforsker funnet av et gammelt skjelett i Nordmarka, og etterforskningen fører politiet til Kajsas venninne.

Men en dag forsvinner Anki.


Det er en barndomsvenninne som har bedt legene kontakte Kajsa, da de spurte om hun hadde en hun kunne ha med seg. De kjenner hverandre egentlig ikke lengre, men Kajsa stiller opp. Anki, slår seg til hos dem, og spørsmålet om en dokumentar kommer opp. Etter hvert blir Kajsa involvert i kriminalsaken som samboeren skal løse.

Dette er virkelig en spennende krim, fra begynnelse til slutt. Den tar for seg flere mellommenneskelige spørsmål, som underveis satt i gang tanker rundt hva vi egentlig vet, om hva som foregår bak naboens fire vegger. 

Sammenhengen mellom fysisk og psykisk helse, er et tema som skrives frem med respekt og varsomhet. 

Med seg på laget har Karsten Kjølås, Beth og Tom, Beth med sitt rosa hår, og skinnjakke og Tom, også med skinnjakke. Disse to finner en god tone, i teamet som jobber godt sammen.

En serie voldtekter med likt modus, funn av gamle levninger, en gammel forsvinning og et drap utenfor Oslo, alt dette flettes sammen, og gjør leseren akkurat passe forvirret så hun ikke ser løsningen før den avsløres. Nå skal det sies at en detalj gjorde at tankene mine var innom rett person underveis så 1-0 til meg ☺

Trude Teige skriver drivende bra, her er det ingenting å henge seg opp i, språket er fritt for irritasjonsmomenter, og fremdriften er god. Jeg likte godt det jeg leste og gleder meg til neste bok i serien. 

Hvis du vil lese (eller lytte) deg gjennom serien, så ser den sånn ut: 

Noen vet (2009)
En hjelpende hånd (2010)
Svik (2012)
Jenta som sluttet å snakke (2014)
Løgnere (2022)

Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2022
Sider: 281
Kilde: PDF fra forlaget

8 kommentarer:

  1. Teiges bøker om Kajsa Koren er lettleste og spennende nok. Jeg ser fram til denne, har den på KIndle, men du vet.. Hadde jeg hatt den i papir hadde den gått unna før.
    Bra denne holder koken:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Når en leser romaner som krever en del, eller kronglete og komplisert krim, så er det nydelig med et par sånne hvilesteg innimellom. Jeg hadde bare Kindle med på romjulstur, og denne ble lest ferdig da :)
      Har hentet to 1001-bøker på biblioteket nå, så om 1 time, er jeg ferdig med Hulova på Kindelen, så da er det tilbake til bokpermene.

      Slett
  2. Jeg har lest ei av Kajsa-bøkene, og det var Pasienten. Den likte jeg godt ser jeg på GR, selv om jeg ikke husket mye av boka da jeg leste omtalen din. Kanskje fordi jeg ikke har skrevet omtale selv... Jeg har uten å ville det glemt litt ut Trude Teiges serie. Fint! Da har jeg mer bra til gode :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Goodreads, Bokelskere eller blogg er gull verdt når det gjelder å friske opp hukommelsen. Jeg tenker å lytte meg gjennom de fire første bøkene i serien, siden de fantes på Storytel :)

      Slett
    2. Aha! Takk for tips! Jeg går mye tur her borte når været ikke frister i fjellet, og har med meg to headset. Ett er alltid på lading. Sånn just in case. Visste ikke at bøkene henne lå der. DA har jeg mer norsk å lytte til. Det er bra. Jeg er nemlig i engelsk-modus, men trenger noe norsk innimellom :)

      Slett
    3. Hehe., det var lurt. Jeg har powerbank i sekken, men jeg må gå uten bok en halvtime mens jeg lader.
      Jeg har aldri lyttet til bok på engelsk, men nå skal jeg i gang med en ordentlig bok, så jeg får blåst rusten av engelsken min.

      Slett
  3. Jeg har bare lest tre av krimbøkene hennes, der av "Aldri tilgi" og "Pasienten" likte jeg veldig godt, (selv om jeg ikke er sp. int. i krim). Hun skriver litt "myk krim" som jeg kaller det.
    Du må lese Morfar pustet mot havet og Mormor danset i regnet også de er to bøker som omhandler krigen og skildrer krigen i Japan blant annet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig med deg, myk krim er det hun er god på. Har hørt de to siste bøkene hennes nå, de er nydelige. Mormor har jeg lest, men ble ikke begeistret, så jeg fulgte ikke opp med Morfar, men det er en stund siden, så jeg skal sjekke dem ut igjen.

      Slett