lørdag 26. august 2017

Pushwagner!!! Galleriåpning i Bergen i dag

Jubelen sto i taket da jeg så at Pushwagner skulle besøke oss her i Bergen med en stor utstilling. I dag var dagen for åpningen, og Galleri Nygaten inviterte hele Bergens befolkning til åpningen hvor kunstneren selv var til stede. Det var gratis inngang og sprudlevann til alle som ville ha.
Det var mye som skjedde i Bergen sentrum i dag, og det virket som alle gamle brannbiler og politibiler var på hjulene. Til stor glede for folkemengden som h☺adde samlet seg i spenning foran galleriet i minuttene før åpningen, ank☺om Pushwagner i en flott brannbil.

Pushwagner gjorde en utrolig kul entrè til galleriåpningen i Bergen i dag
Det var rene 17-mai stemningen utenfor Galleri Nygaten i minuttene før åpningen i dag
Det tok litt tid å få alle inn, men galleriet et stort, så det var plass til oss alle. Hovedpersonen selv satt midt i rommet og signerte plakater til de som gadd å stå i ny kø, mens vi andre smøg oss stille   omkring og nøt kunsten hans.Dette er tredje gangen jeg oppsøker en utstilling av denne mangfoldige kunstneren (Oslo og Rosendal) så jeg har lært meg å gå tett på og la meg imponere av detaljene på noen bilder, mens andre er man nødt til å ta et steg tilbake for greie å ta inn i sin helhet. Noen imponerer med sin detaljrikdom, mens andre går rett i hjerte på en.


Utstillingen, som de neste tredve dagene har tilhold i Bergen er Pushwagners største utstilling i 2017, og inneholder 71 verker. Her er malerier, grafiske blad som er håndkolorert, serigrafier og Digital Graphic Artworks. Jeg mener å kjenne igjen noen kunstverk jeg har sett før, og savnet noen av mine favoritter fra besøket mitt i Oslo i 2014.

Populariteten han høster har skutt prisene på kunsten hans i været, kjekt for ham, litt kjipt for meg som har lyst på en Pushwagner på veggen, men jeg føler dette blir litt for dyrt. "Pris etter avtale" sier jo litt, mens bildet Wall Street er priset til 1,3 mill. Nå skal det sies at du kan få deg et bilde til betydelig mindre enn dette, men rundt 20 tusen må du nok ut med.

Stemningen var kjempegod i Galleri Nygaten i dag. Det var jo umulig å få armslag til å fotografere, noe alle prøvde på, så det ble litt latter ut av det. Vi hjalp hverandre litt med å stoppe folk, og en sann dugnadsånd oppsto blant oss fotograferende, og også de som hadde mer enn nok med å klamre seg til glasset sitt. 


Helten selv fikk fred fra meg, der han satt og signerte plakater så blekket sprutet, med opp til flere stumme, alvorlige livvakter rundt seg. Da jeg sto og så på ham litt, spurte mannen ved siden av meg livvakten som sto foran oss, "er du en ekte bodyguard?" og han så bare strengt og stumt på ham. Priceless :)

Er du interessert i kunst vil jeg anbefale deg å finne veien til Pushwagners utstilling innen en måned er omme, jeg skal i alle fall ta turen en gang til ☺


4 kommentarer:

 1. Så spennende! Jeg har fått med meg at denne utstillingen skulle være, og nå ble jeg enda mer interessert i gå dit :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var ekstra gøy i dag med trengsel, bobler og kunstneren selv i lokalene, men utstillingen var utrolig fin, og veldig flott presentert, så en tur dit anbefales! Jeg skal i alle fall spandere på meg et besøk til :)

   Slett
 2. Så kjekt du har hatt det i dag! Jeg er ikke superinteressert i kunst men dette fikk jeg lyst til å gå på( nå skulle onkelen min som er kunstmaler "hørt" meg!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Pushwagner er kunst "for Dummies", og glimrende for nybegynnere. Ta deg en tur en dag, så overrasker du onkelen din også :)

   Slett