mandag 21. august 2017

Twelfth Night av William Shakespeare i Bergen!

Her takker ADG for seg for denne gang - og vi takker for innsatsen ☺
En gang hver høst besøker American Drama Group Bergen. De spiller Shakespearestykker så det rent kan ta pusten fra deg. Forestillingen finner sted ute ved festningen, så lyden av helikopter, måkeskrik, og akselererende mopeder har sin egen, litt utilsiktede rolle.


I år reiser de rundt med forestillingen Twelfth Night, eller Helligtrekongersaften, som stykket heter på norsk. Det er en blant de mest populære komediene som Shakespeare skrev, et bestillingsverk som ble første gang fremført i 1602. Stykket byr på alle elementer som hører med i et engelsk renessanseteater fra elisabethtiden: adskillelse og gjenforening, identitetsforvirring, personforveksling, ubesvart kjærlighet og ikke minst en handlekraftig tjenestepike.


Stykket slutter helt etter boken, ved at alle forviklinger løses opp og de elskende får hverandre til slutt. Stykket har to parallelle handlinger, en som har den romantiske kjærligheten som hovedmotiv, mens den andre handlingen drøfter raushet kontra puritanisme.


Vel, gjengen klarte det igjen. Publikum var større enn jeg har sett det på lenge, vi satt og frøs og "nøt" noen få regndråper, men latteren satt løst, og det hørtes ut som alle koste seg.
Skuespillerne gjorde, som alltid en kjempejobb på scenen, og taklet alt uforutsett som ble kastet deres vei, på en proff måte.Nå har jeg et helt år å glede meg til neste gang for de har lovet oss at da skal de turnere med Julius Cæsar, det blir bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar