torsdag 24. mars 2016

Paradisbakken av Marit Reiersgård - bok III i serien

Paradisbakken er den tredje boken i serien om etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed. Jeg måtte flire litt av mine omtaler av de andre bøkene, men konkluderte med at jeg er godt fornøyd med denne tredje boken.

Forlagets introduksjon:
Det er nesten 25 år siden Camilla Carlsen ble funnet drept ved stien i det lille skogsområdet midt i Paradisbakken. Saken ble aldri oppklart. Nå gjør Drammens-politiet en ny gjennomgang i håp om at de med nye øyne og nye metoder skal finne en løsning på saken. Camillas beste venninner har alle vært inne til avhør på nytt; nå møtes de på et utested for å diskutere opplevelsen og minnene fra den gang.

Ved baren står en mann og kaster lange blikk mot May, en av venninnene. May går ut for å ta en røyk, mannen følger etter. Morgenen etter blir hun funnet drept i et utstillingsvindu. Måten liket er plassert på forteller at drapspersonen vil sende en beskjed. Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen må forfølge både fortidens spøkelser og nåtidens ferskere spor.


Paradisbakken er en sånn krim hvor leseren hele tiden føler at hun burde skjønne hvem morderen er, men så glipper det. Godt er det, for spenningen beholdes helt i mål, og det er jo det beste.

Historien er godt skrevet, den har ikke så mange karakterer, og følger et kronologisk forløp, så det er lett å følge med. Radarparet Bitte og Verner i Drammenspolitiet har til oppgave å finne ut av både den gamle og den nye mordgåten. De må rasle litt med sablene for å få frem dunkle hemmeligheter, men løsningene finnes ikke der de først tror. Svarene de til slutt får overrasker og forferder, og det lille samfunnet i Lier hvor dette foregår, blir rystet.

Av de tre bøkene i serien er denne desidert best, noe som lover bra for fortsettelsen. Jeg ble ikke oppslukt av handlingen, men boken ble lest på to dager, så medrivende var den. Jeg gleder meg i alle fall til neste bok i serien!

Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2016
Sider: 400
Kilde: Leseeks


Stolpesnø - debut fra 2012
Jenta uten hjerte - 2014

Andre bloggere om Paradisbakken:
Rita leser har også lest denne i påsken
Heartart er også begeistret 
Bjørnebok 
My criminal mind


Med dette vil jeg ønske alle som er innom bloggen en riktig god påske! Håper dere gjør akkurat det dere har lyst til, og lader batteriene med det som skal til :)

7 kommentarer:

 1. Ikke lest noenting av Reiersgård, men nå er jeg nysgjerrig på hvordan du liker Alt Jeg Ikke Husker. Jeg likte den utrolig godt. Så godt at jeg ikke har klart å skrive noe om den ennå. Vet rett og slett ikke hvordan jeg skal angripe boka. Spent på omtalen din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det sparket bak! Satt akkurat å mannet meg opp til å fortsette på Alt jeg ikke husker. Stoppet halvveis av ren kjedsommelighet og fant frem en krim. Nå er den slukt og som du ser, blogget om, så nå må jeg til pers igjen. Håper siste halvdel og din begeistring gjør at jeg kommer i mål i løpet av morgendagen. Nå gleder jeg meg til din omtale, så sett deg ned og skriv!

   Slett
  2. Av ren kjedsommelighet? Dette er boka som garantert kommer til å befinne seg blant mine top 3 for 2016. Så ulike er vi som lesere. Festlig! Minner veldig om Carl Frode Tiller's Innsirkling, men jeg likte denne enda bedre. Ja, jeg burde manne meg opp til å skrive om denne nå.. Imorgen.. ;) Fortsatt god påske, Tine!

   Slett
 2. Du er så flink å lese og skrive om bøkene etter hvert som du leser! Jeg har lest Stolpesnø som jeg likte godt og har "Jenta uten hjerte" liggende men har ikke lest den ennå - og denne siste har jeg ikke, men tror jeg har notert meg den. Jeg er spent på hvordan du liker "Der fire veier møtes" - den har jeg lest og likt veldig godt (omtale kommer)

  Victoria har reist på påskeferie og jeg har planer om en lesepåske - men foreløpig klarer jeg ikke sitte så lenge å lese ad gangen - blir rastløs og finner på andre ting i stedet, håper det kommer seg slik at jeg får lest det jeg hadde planer om. Fortsatt god påske! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He, he... jeg går ofte rett fra lesestol til skrivestol, og får ned tankene mine når de ligger øverst i hjernebarken. Har alltid vært redd for å komme bakpå med ting, og er litt sånn i alt jeg gjør. Jeg likte denne tredje boken best av de tre, så du har noe å glede deg til.
   Håper du kose deg med "påskefri", selv om jeg vet at du er glad i hverdager. Vi har det travelt med å gjøre ingenting, uvant som vi er med å ha hjemmepåske.

   Slett
 3. God påske til deg også! "Paradisbakken" er månedens bok hos Ark, så jeg tror nok jeg må titte litt ekstra på den når jeg kommer på jobb i dag :)

  SvarSlett
 4. Denne har jeg også fått, og den skal selvfølgelig leses, men det blir ikke før i april. God påske:)

  SvarSlett