onsdag 16. mars 2016

The London Bookbarge - Word on the water

Lyst å jakte opp noe utenom det vanlige når du er i London? Se om du finner denne bokhandelen da!
24 timer i London høres ikke mye ut, men er du god til å planlegge og dropper shopping og lange restaurantbesøk, greier du å få inn en hel del. En av postene på mitt tettpakkede program på lørdag var å besøke The London Bookbarge, en bruktbokhandel som flyter rundt på kanalene i London.

For tiden ligger den fortøyd nær Haggerston stasjon, i et røft men ganske så idyllisk område nord i London. På grunn av maritime oppankringsregler har båter bare lov å ligge i ro i 14 dager, hvorpå de må forflyttes en viss avstand. Derfor må du oppsøke The London Bookbarge på facebook før du skal avlegge båten en visitt, for enklest å finne ut hvor den ligger på din dato.

Eieren var en hyggelig mann som har drevet med dette lenge, og akkurat denne lørdagen i mars var han ekstra lykkelig fordi våren meldte sin ankomst i London. Jeg kom ut derfra med en eneste bok, en av 100 års jubilanten Roald Dahl, som jeg gleder meg til å lese.

Er du interessert i å lære mer om The London Bookbarge, ta gjerne en titt på denne siden, hvor eieren forteller om det meste rundt det å drive denne bokhandelen. 

En masse små detaljer gjør båten utrolig koselig
Inne er det fullstappet med bøker, dempet plingplongmusikk, fyr på peisen og stearinlysstemning

11 kommentarer:

 1. Herlig innlegg! Jeg tror jammen jeg skulle fått til litt på 24 timer i fantastiske London jeg også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg burde kanskje rette det til 12, for jeg er da ikke ute alene etter mørkets frembrudd. Uansett så er det gøy å gjøre annet enn bare shoppe og spise :)

   Slett
 2. Så herlig!! I anledning jubileet kikka akkurat på bibliografien til Roald Dahl, og fant ut at jeg må lese noen av bøkene hans- hvilken var det du endte opp med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var nok den velkjente Danny the champion of the world. Viste ikke at den het det på originalspråket. Skal lese noen av de mindre kjente, men denne først :)

   Slett
 3. Herlig. Slikt skulle det ha vært i Norge også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja sant! Det var litt utfrika samtidig som alt var rent og ordentlig. Plusser en på en god laidback stemning, så er en der. Vet ikke om vi hadde fått til noe lignende i Norge :)

   Slett
 4. Jøss! Ønsker meg en sånn på Vorma!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle gjerne sett mer sånt overalt. Jeg forelsket meg helt i stemningen og folkene i det området av London :)

   Slett
 5. Jeg hadde så lyst til å se denne da vi var i London, men vi hadde så mange andre ting på programmet at vi rakk ikke. Den var litt for langt unna akkurat da til at det ble enkelt å kombinere den med andre ting. Men neste gang, da...

  SvarSlett
 6. Denne må jeg få med meg neste gang jeg er i London! Som Elisabeth skrev lenger opp her, så rakk vi det ikke i vinterferien. Genialt konsept :-)

  SvarSlett