onsdag 2. mars 2016

Krimkveld på Femte i andre med Gunnar Staalesen

Femte i andre er baren til selveste Varg Veum. Gunnar Staalesens karakter er foreviget i bronse og står utenfor døren på gateplan. Baren som er en av de koseligste i Bergen fikk i dag besøk av fire forfattere. Ja, for en må jo regne med bokbaderen Gunnar Staalesen som hadde ansvar for å prate med Tove Alsterdal fra Sverige, Yrsa Sigurdardottir fra Island og nordmannen Odd Harald Hauge.

Tove Alsterdal snakker om krimmen Ingen vei tilbake
Odd Harald Hauge snakker om thrilleren Everest
Yrsa Sigurdardottir snakker om kriminalromanen DNA

Forholdene var ikke de rette for fotografering, så selv om jeg hadde snopt meg en ny linse i dag, ble kvaliteten så som så. Legg merke til været ute, det blåste og snødde sideveis!

Jeg hadde lest alle tre bøkene og gradert dem i øverste del av skalaen alle tre. Jeg nøt kvelden med et glass vin i selskap av en god venninne, og lot penn og papir forbli i sekken. Staalesen gjorde som vanlig en glimrende jobb med bokbadingen sin, han spurte enkle spørsmål som fikk forfatterne til å slappe av, så stemningen ble god. Odd Harald Hauge var ivrig etter å snakke om boken sin, så han syntes nok innledningen til Staalesen ble i drøyeste laget, men vi andre vil jo lære mest mulig om forfattere og bøker, så jeg håper Staalesen holder fast på stilen sin.

På bloggene Artemisias verden og Reading Randi kan du lese om hvordan trønderne opplevde dette bokbadet. Anbefales også for dere som vil vite litt om hva de snakket om.

Godt valg av påskekrim!  Her er mine omtaler av bøkene hvis dere har lyst å se:

DNA   -   Everest   -   Ingen vei tilbake14 kommentarer:

 1. Kan tenke meg at det var en fin kveld, selv valgte jeg Ski tour Canada til fordel for krimkveld. Men jeg satser på at det kommer flere anledninger. Jeg har ikke lest noen av bøkene men har DNA liggende, mulig jeg må få tak i Everest også. Ha en fin dag, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du som er så glad i snø og vintersport MÅ lese Everest :) Det var tre sprudlende forfattere, og Staalesen gjorde jobben som alltid :)

   Slett
 2. Høres ut som du også koste deg med krimbad. Jeg ble nysgjerrig på hva Staalesen jabbet om, siden det ble så mye.. (vet at han er glad i å snakke, har vært og gått byvandring med han i Bergen en gang.. ikke alene altså, men med en konferansegjeng) .. Skjønner jo at forfatterene ønsker å snakke om bøkene sine.:) Takk for linking.:) (er forresten godt i gang med Tove Alsterdals bok, den er veldig bra)

  SvarSlett
  Svar
  1. Staalesen liker å varme opp sitt publikum, og innledningene tar gjerne for seg hvilken krimtradisjon den gjeldende forfatteren støtter seg til. Hører om Sjøwall og Wahløø hver gang han snakker krim, så snart må jeg bare lese noe av dette forfatterparet :)

   Slett
 3. Så fint at vi kan oppleve det samme i ulike byer - takk for Bergens-referatet. Linker til det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble ikke store referatet fra min side, siden jeg tillot meg å la være å notere, men jeg koste meg storveis, og støtter meg til ditt og Anitas referat. Takk for linking!

   Slett
 4. Her jeg sitter langt unna begivenhetenes sentrum, får jeg gå inn for årets Krimfestival- via nett! Det blir nok litt til og fra, men noe av det skal jeg nok få presset inn!
  alltid hyggelig å lese om bokarangementene dere er med på, selv om jeg også kjenner bittelitt på misunnelsen ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er heldige vi som får mulighet til å være med på sånt. Takk og pris for streaming, da kommer jo godbitene ut til folket på den ytterste nøgne ø :)

   Slett
 5. ÅÅå, så kjekt. Mye godt samlet på ett sted. Og den baren er noe for seg selv. Har vært der.

  Jeg leser faktisk på "Ingen vei tilbake" nå og har DNA på vent. Pluss Jo Nesbø sin Mere blog og Lars Kepler sin Hypnotisøren ^_^ Et par av de er tips fra deg :D

  Bare krim på lur her altså. Skulle gjerne vært der i Bææærgen på bokbadet. Flott opplegg!:D

  Snart helg - nyt dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du har vært der. Må ta bilde av Varg Veum neste gang jeg går forbi med kamera i vesken. Det er mye krim her i huset også for tiden, og jeg lar meg begeistre gang på gang. Kjekt at du leser bloggen min, og låner bøker jeg har bablet om :)
   En dag igjen så er vi der, helgen "here we come"!

   Slett
 6. Håper det var en fin krimaften:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempefin, sammen med en god venninne og med forfatterne i lystig lag på scenen :)

   Slett
  2. Godt å høre. Alle er på krimfestivalkvelder for tiden og det virker koselig:)

   Slett
 7. Jeg har vært og hørt Yrsa Sigurdardottir da hun ga ut boken før denne. Men jeg har flyttet til et sted hvor det er langt til alle typer litteratur-happeninger. Maja Lunde var her i fjor og da fikk jeg besøk fra Danmark den dagen. Typisk :-) Men nå bygger de kulturhus her og jeg håper sterkt :-)

  SvarSlett