lørdag 28. februar 2015

Vi snakkes av Laurie Frankel

Det var denne flotte bloggomtalen som fikk meg til å ta boken ut av bokhyllen. Da jeg dagen før leste bakpå boken, satt jeg den pent på plass, men så kom Marianne og dyttet den ned i fanget mitt.
Romanen kom ut i USA i 2012 og er nå solgt til 27 land. Filmrettighetene er kjøpt av Summit, selskapet bak Twilight og Divergent. Tror sannelig jeg må se filmen, hvis den kommer til Norge.

Forlaget forteller:
Livet og kjærligheten er ikke ment å vare evig. På den annen side: Hvorfor ikke, hvis det er mulig?
Sam jobber i et firma som driver med nettdating, men kommer seg aldri på date selv. Derfor lager han en algoritme som kan finne folks sjelevenner. Slik møter han sitt livs kjærlighet, Meredith. Hun har alt han ser etter i en kvinne, og han er perfekt for henne – det er dømt til å lykkes.

Da Merediths bestemor dør, bruker Sam alle sine datakunnskaper til å lage et program som gjør at man kan kommunisere med de døde. Det er ikke noe hokus pokus. Det er ren, skjær programmering, basert på mailer, chatter og andre elektroniske spor avdøde har etterlatt seg på nettet.

En roman med et mer originalt plott skal en lete lenge etter. Det er sjelden jeg leser en bok, og tenker "dette har jeg aldri lest om før", men det gjorde jeg her.
Vi snakkes er først og fremst en kjærlighetsroman, men er du (eller er du som meg, gift med en) programmerer så vil romanen få en ekstra dimensjon.
Det er mye vi har nå som folk for hundre år siden ikke hadde mulighet til å se for seg. Kanskje dette dataprogrammet kommer i den kategorien? Kanskje det om en generasjon eller to blir mulig å ha seriøse samtaler med de døde? Frankel fremstiller dette så troverdig at jeg er villig til å tippe ja!
Tematikken er original, men mellom linjene finnes det noen tankevekkende betraktninger rundt både livet, døden og kjærligheten.

Dette er en lettlest humre, humre bok, med mye latter og mange romantiske begivenheter. Det er ingenting forutsigbart over handlingen, og jeg frydet meg over vendingene den tok, som jeg ikke forventet. Anbefales!

Forlag: Bazar
Utgitt: 2012/på norsk 2015
Sider: 360
Kilde: Leseeksemplar

3 kommentarer:

  1. Denne har jeg også lyst til å lese. Så bra du minnet meg på den :-)

    SvarSlett
  2. Det er godt å bli overrasket av en bok. Glad for at du likt den :)

    SvarSlett
  3. Denne boken høres jo helt utrolig bra ut!! Tusen takk for tipset :)

    SvarSlett