søndag 1. februar 2015

Kjapp oppsummering av lesemåneden januar

Det er ikke tvil om det, tiden flyr! Mine ambisjoner om å lese mindre, står igjen og flirer til meg, men jeg rister det av meg og prøver igjen neste måned. Siste onsdag i januar begynte jeg på skole, som skal resultere i at jeg tar fagprøven og får tittelen barne og ungdomsarbeider med tid og stunder. Derfor har jeg nå også skolebøker liggende på stuebordet, noe som bør innvirke på lystlesingen.

I januar har jeg i tillegg til krim og romaner lest tre diktsamlinger, barnebok og en novellesamling. Jeg har jobbet med Amalie Skram og også meldt meg på Mellom Bokstablenes Murakamilesing.
Antall 3`ere overskrider antall 6`ere denne gangen, men det har med mitt dårlige fotfeste når det gjelder diktlesing, å gjøre.


Sånn ser listen ut, med terningkast og det hele:
 1. Cecilie C. Østreng - Mingvasevann - 3
 2. Margaret Skjelbred - Det lir mot kveld - 5
 3. Agnès Ledig - To sekunder før miraklet - 4
 4. Asbjørn Jaklin - Rød sone - 3
 5. Ruth Lillegraven - Mellom oss - 6
 6. Marit Tusvik - Fleur - 6
 7. Christen Krogh - Kileskrift - 4
 8. Sascha Arango - Sannheten og andre løgner - 4
 9. Amalie Skram - Julekveld - 4
 10. Haruki Murakami - Norwegian Wood - 3
 11. Cilla & Rolf Børjlind - Svart daggry - 5
 12. Amalie Skram - På St. Jørgen - 5
 13. Eli Fossdal - Hekla myter - 3
 14. Lucinda Riley - De syv søstre - 4
 15. Joakim Zander - Svømmeren - 5
 16. Gert Nygårdshaug - Nøkkelmakeren - 3
 17. Amalie Skram - Sommer - 5
 18. Kjell Erling Bardal - Et blått sjal av bly - 5
 19. Birte Svatun - Kroppen - 6
 20. Hugh Howey - Silo - 6
 21. Mons Kallentoft - Zack - 4
 22. Eskil Aasmul - Ut av mørket - 5

Har du lest noen av de samme bøkene som meg? 

19 kommentarer:

 1. Så tøft å begynne på skole, Tine! Det er jeg bittelitt misunnelig på :-)
  Det er stilig at du også har lest dikt av Margaret Skjelbred i januar. Jeg møtte henne for ett par uker siden i en begravelse. Og kom til å tenke på at jeg ikke har lest diktene hennes, bare romanene. Så jeg har lånt diktene fra svigermor :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Av de tre diktsamlingene jeg har lest i januar, var Skjelbred sin den "letteste". Jeg har også bare lest romanene hennes, og de er jo utrolig bra.

   Slett
 2. Jeg har lest 8, 10, 12 og 20, startet på 5 og ønsker meg 15.
  Moro at du begynner med fagbrev. Jeg skjønner ikke hvor du finner overskudd til alt. Sikker på at du klarer denne oppgaven strålende! Jeg skal heie på deg :)

  SvarSlett
 3. Og jeg trodde jeg hadde lest mye men det var bare "Tine-tempo"- light edition i forhold til deg. 22 bøker og så har du begynt på skole, er i jobb og har familie.Alt du har overskudd til, det må være herlig å ha så mye energi. Du er tøff og jeg vedder på at du kommer til å klare den oppgaven med glans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest 6 av disse og begynt på den 7

   Slett
 4. Jeg har bare vært på balongferd, som bildet viser. Det resulterer i at jeg har tre eller fire bøker som jeg ikke har fått tid til å blogge om siden jeg har vørt på intens tur.

  Du leser bøker i hutigtogfart, det er ikke mange som følger deg.
  Lykke til med skolen, det klarer du helt fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. For en fantastisk tur du har vært på. Har sjekket, og det stedet er 8 timers kjøretur fra der vi er, så det spørs. Gleder meg til å se hva du har lest mens du var på tur :)

   Slett
 5. Så flott at du skal ta fagbrev. Masse lykke til med det!! Flott lesemåned ser jeg. Har ikke lest noen av disse, men ser flere jeg kan tenke meg å lese

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Første skoledag var veldig spennende, og jeg er skikkelig gira :) Utfordrer deg til å velge deg en av 6`erne mine :)

   Slett
 6. Hei, har lest 5 av dine bøker ; Skram x2, Fleur, hekla myter, ET blått sjal av bly) , og startet på 3 (Zack, Sannheten og andre løgner, Nøkkelmakeren) Sannheten og andre løgner liker jeg veldig godt, og kanskje jeg rekker å bli ferdig med den i kveld, etter Tungtvannet..
  Artig at du likte Fleur så godt.. du leser og poster så fort at jeg har gått glipp av denne omtalen..;) løper og leser.. Lykke til med lesing til fagprøven.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. oopsss, så glemsk. Jeg hadde jo lest og kommentert på ditt innlegg om Fleur.. (flaut)

   Slett
  2. Nei, det er ikke flaut Anita. Tenker du er som meg, skal komme over flest mulig blogginnlegg på kortes mulig tid, og da skjer sånt. Har helt sikkert gjort det selv. Spent på hva du synes om Nøkkelmakeren, du som liker forfatteren så godt.

   Slett
  3. Jeg ble ikke fenget nok der og da til å lese mer i Nøkkelmakeren.. Antar at timingen ble feil. Skjønt det er ikke noen selvfølge at jeg skal like denne selv om jeg mye annet av ham.. det er en anne type bok, dette.. Skal prøver igjen senere.. Skjønt nå ligger de bøkene jeg har startet på og satt på vent dårlig an..
   Flaut? Nei, vel? takk da..;)

   Slett
 7. Kunne ikke se om jeg har lest noen av bøkene du har lest og i januar leste jeg bare åtte bøker og det er dårlig. For jeg vet jeg klarer å lese mer enn det, men alle måneder kan ikke være like. Har laget en oppsummering/månedens bokanbefaling jeg også. Prøver å alltid å gjøre det første dagen i en ny måned. Kjekt å ha litt rutine på ting når alt annet er bare kaos:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, jeg har lest Nøkkelmakeren. Jeg så den ikke på lista ved først øyekast og der er vi enige angående boka. Tror ikke du heller likte den så godt:)

   Slett
 8. Jeg kan ikke anna enn å heie på deg, Tine! Jeg begynner å mistenke at du er laget av et anna stoff enn vi andre ;o) Stå på!
  Har lest Nøkkekmakeren og Mellom oss. Likte begge!

  SvarSlett
 9. Syns nesten du har et lite luksusproblem, he he ;) Av alle bøkene du lister opp her har jeg lest "De syv søstre" og likte den kjempegodt, selv om det var en del ting å irritere seg over. Jeg har lest fem bøker denne mnd og er mer enn fornøyd. Blir spennende å se hva februar bringer. Lykke til på skolebenken, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 10. Jeg har lest bare 6 bøker i januar

  - Ola By Rise - Ballens bane
  - Aslak Nore - Oslo Noir
  - Fritz De Bourg - Mordets enkle kunst
  - Torkill Wiik - Dans med djevelen
  - Bjørn Olav Nordahl - Nullpunktet
  - Cilla & Rolf Børjlind - Springflo

  SvarSlett
 11. Har berre lest Nøkkelmakeren av desse, og som den Nygårdshaug-tilhengaren eg er så likte eg også den.

  Lykke til med fagbrevet!

  SvarSlett