lørdag 28. februar 2015

Oppsummering av den korte lesemåneden februar

I dag hadde jeg store vanskeligheter med å løsrive meg fra boken jeg leser for å oppsummere, men jeg greide det til slutt!

Dette har jeg lest i februar. Det meste er blogget om, men jeg har bestemt meg for å lette litt på trykket og ikke skrive om alle bøkene jeg leser. Den siste boken kommer som smakebit i morgen.
 1. Maggie O`Farrell - Hva skjedde med Esme Lennox? - 5
 2. Ingvild H. Rishøi - Vinternoveller - 6
 3. Hjorth & Rosenfeldt - Den stumme jenta - 5
 4. Kristina Ohlsson - Lotus blues - 4
 5. Katherine Webb - Italienske netter - 5
 6. Antoine de Saint-Exupery - Den lille prinsen - 4
 7. Gro Dahle og Svein Nyhus - Akvarium - 5
 8. Anna Bache-Wiig og Lisa Aisato - Don Fridtjof - 4
 9. Alyson Richman - En himmel av brev - 4
 10. Alaa Al Aswany - Den kongelige egyptiske automobilklubben - 5
 11. Espen Haavardsholm - Svarte natta// - 5
 12. Camilla Lackberg - Løvetemmeren - 5
 13. Louise Booth - Da Fraser møtte Billy - 3
 14. Kjersti B. Senderud - Fall og lytteøvelser - 3
 15. Patricia Harman - Jordmoren fra Hope River - 4
 16. Rowan Coleman - Livet på nytt - 5
 17. Maria Skaranger - Alle utlendinger har lukka gardiner - 3
 18. Sissel-Jo Gazan - Svalens graf - 5
 19. Laurie Frankel - Vi snakkes - 4
 20. Lars Saabye Christensen - Oscar Wildes heis - 6
Tre novellesamlinger

Tre barnebøker
En diktsamling
Ti romaner
Tre krim

To 6`ere ble det denne gangen, og de gikk til to av de tre novellesamlingene jeg har lest. Vinternoveller er jo samlesing til Bokbloggerprisen, så den er det nok mange som har lest/skal lese, men sjekk ut Oscar Wildes heis, den var fantastisk bra!

De tre bøkene som fikk terningkast 3, har fått det av helt forskjellige årsaker. Da Fraser møtte Billy syntes jeg var grei nok, men dårlig skrevet, diktsamlingen Fall- og lytteøvelser forsto jeg ikke og Alle utlendinger har lukka gardiner likte jeg ikke. 

Det er 14 bøker som har fått 4 og 5 prikker på terningen, og det er jeg veldig fornøyd med. 

I min ringe heim har jeg feiret at Lise Forfang Grimnes sin roman Kaoshjerte er nominert til Kulturdepartementets litteraturpris. Det er så fortjent, og jeg krysser fingre og tær for at hun vinner. 

Litt sorg har det også vært på bloggen denne måneden, da den flinke og sjarmerende bloggeren Beathe har gitt seg. Beathes bokhylle er dypt savnet på min daglige runde i bloggverden. 

Andre kulturelle begivenheter denne måneden: Alaa Al Aswany besøkte Litteraturhuset også har jeg sett Othello på DnS. Jeg var også med på Les for en god sak, og frydet meg over at aksjonen samlet inn mer penger enn de hadde håpet på. Dette må vi gjøre igjen!

Mars står for døren og jeg har allerede to kulturelle begivenheter jeg gleder meg til. Jo Nesbø lanserer den nye boken sin, og jeg står på gjestelisten til begivenheten som finner sted fredag 6 på Ole Bull Scene. En liten uke etter det skal Linda Olsson besøke Litteraturhuset og dit må jeg også ta en tur. 
Ellers er hyllen full av bøker som har kommet av seg selv, men jeg har noen på vei til meg også, som jeg gleder meg til å lese. 

Til sist vil jeg takke absolutt alle som tar seg tid til 
å legge igjen en kommentar hos meg, 
jeg setter utrolig stor pris på det. 

14 kommentarer:

 1. Du verden, fatter ikke hvordan dere racere rekker så mye - (Jeg "leser" stort sett bare når jeg går jeg - og det er begrenset hvor mye man rekker når man går 10km ganske raskt)
  PS. Jeg leter ofte etter en "Søkefunksjon" hos deg, Tine. Mulig jeg har oversett den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lydbok er gull verdt i en travel hverdag, men jeg leser stort sett på rumpa mi. Søkefunksjonen er oppe i venstre hjørne, du ser et forstørrelsesglass bak et åpent felt. Det funker så det suser, jeg bruker det masse når jeg skal søke opp gamle oppskrifter og annet jeg bedrev i gamledager :)

   Slett
 2. Flott oppsummering Tine. Tempoet holdes vedlike ser jeg..hehe..:) Elles enig ang trist at Beathe har gitt seg og gledelig med Lises nominasjon.
  Ang bøkene så har jeg lest en del av dine (faktiks bare fire): Rishøi, Skaranger, O`Farell og Den lille prinsen.. Og så har jeg Italienske netter på vent.

  Nesbø kommer også til Trondheim, og blir bokbadet på Dokkhuset.. Jeg har ikke medlt meg på, er jo ikke noen Nesbøfan. Men mulig at den nye serien kan fenge..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, også har jeg Livet på nytt, på vent..

   Slett
 3. 20 bøker i februar er veldig imponerende. Hvor tar du tiden fra.... Av disse har jeg bare lest vinternoveller og Webb sin bok skal jeg snart høre på lydbok. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Helt fantastisk at du klarer å lese så mye. Men når du skrev i et innlegg at du las 10 timer en dag, skjønner jeg det. Leser et par timer hver morgen, og kanskje noe innimellom om dagen, hvis jeg ikke har smårollinger i nærheten. Har lest bare 7 av disse. Men et par ligger på vent. Lurer på hvordan mars blir for deg, med den store kapasiteten! Lykke til!

  SvarSlett
 5. Har ikke lest noen av bøkene på din liste, men har hørt om fleste av dem og to seksere er ikke verst. Det er så lenge siden jeg har gitt seksere nå at jeg husker ikke en gang sist jeg ga en sekser, men har ikke gitt opp håpet ennå. Det tar bare sånn tid før man finner perler og jeg er kresen:)

  Fin og koselig oppsummering som vanlig, og ha en god, ny lesemåned:)

  SvarSlett
 6. Av dine bøker har eg lest Maggie O'Farrell og Ingvild H. Rishøi. Det er fleire år sidan eg leste førstnemnte, men det er ikkje så mange vekene sidan eg nemnte den til NRKBok på Twitter då dei søkte etter bøker lagt til mentale sjukehus. Så den henger framleis i.

  Løvetemmeren held eg på med, har eit par timer igjen på Storytel, og liker den godt.

  Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese omtalen din på Løvetemmeren, for å se hva du synes om slutten :)

   Slett
 7. En flott oppsummering, Tine!
  Jeg har bare lest tre av dine, men gleder meg til Den stumme jenta, Lothus blues og Løvetemmeren. Jeg vant de fire bøkene til Hjorth & Rosenfeldt på Facebook. Så selv om jeg har Den stumme jenta vil jeg vente å lese dem alle sammen i rekkefølge :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Serien om Sebastian og de andre må leses i rekkefølge, så det er bra du sparer Den stumme jenta til sist :) Lotus blues er jo første bok i en serie, så den er jo grei å ta først :)

   Slett
 8. Flott oppsummering Tine, jeg lar meg imponere over lesetempoet ditt i år også. Mulig du ser mindre på TV enn meg, for jeg er veldig glad i sport og da bruker jeg litt tid på det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir stadig vekk "for mange" bøker, men du har helt rett, jeg ser ikke tv. Jeg lar meg forstyrre av lyden av og til, men da trekker jeg meg tilbake til kjøkkenet.

   Slett
 9. Mine februar bøker :
  - Lotus blues ( Kristina Ohlsson )
  - Zach ( Mons Kallentoft )
  - Den stumme jenta ( Hjorth & Rosenfeldt )
  - Den tredje stemmen ( Cilla & Rolf Børjlind )
  - Hemmeligheten ( Frode Eie Larsen )
  - Frostrøyk ( Frode Eie Larsen )

  SvarSlett