lørdag 7. februar 2015

To nye bøker i Smarte små serien for barn mellom 4-8 år

Denne serien av solide faktabøker for små barn består allerede av 12 bøker beregnet på barn i alderen 2-6 år. Jeg har presentert to av bøkene i dette innlegget! Nå har de utvidet konseptet, og laget bøker i større format beregnet på litt eldre barn.

De to bøkene jeg har tittet på denne gangen er bøker jeg absolutt vil anbefale. De er laget i det samme solide materialet som de andre bøkene og jeg vil påpeke at de to bøkene vi fikk i 2013 har overlevd ivrige barnehender i 1,5 år nå. Ikke en flik er revet av, og bøkene er like blanke og fine.
Når jeg sammenligner de nye bøkene med den forrige serien, ser jeg at der er mye mer tekst her. Fremdeles har vi de flotte bildene med de gøyale klaffene, som skjuler detaljer og situasjonsbeskrivelser. Hver side har en egen overskrift, med et innledende spørsmål:
Hvorfor trenger vi lastebiler og andre kjøretøy?
Hvorfor har gravemaskiner belter?
Hvordan styrer man en traktor?

Oppdag kroppen er smidd over samme lest. Her er et tema pr. side, og gjerne et spørsmål til overskrift. Bak klaffene får vi se hvordan det ser ut inni øyet og øret og hvordan blodsystemet og lungene våre ser ut. Kapitlet om hvorfor vi får feber er høyst aktuelt i barnehagen for tiden, det eneste jeg savner er et kapittel om hvorfor man ikke skal spise snø....
De to siste kapitlene handler om følelser og hva disse gjør med oss. Viktige tema å ta med når vi skal snakke med barna om god helse.

Selv om bøkene er blitt større, så er ikke bildene så mye større. Derfor er dette en grei bok å lese i sofaen med et barn på hver side. Dette tillater også barna og åpne på klaffene og å få komme med sine tanker rundt det vi leser.

Tenker dette er en ideel bok å ha liggende hvis du får besøk av barn det er kjekt å sitte og småprate med. Anbefales på det varmeste!

Forlag: Schibsted
Utgitt: på norsk 2015
Kilde: Leseeksemplar

Spennende om kropp og helse
Her er mye nytt om biler og maskiner
Tegningene er veldig fine, og klaffene tåler en støyt

2 kommentarer:

  1. Disse hadde passet bra i min bhg. Vi trenger noe nytt. Hjemme sammen med sønnen min på 7 har vi nå flere dager på rad lest Gorm er en snill orm av Camilla Kuhn

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja dette er glimrende bøker, spesielt siden de har aktuelle tema og er så sterke. Takk for tips om ormen Gorm, den skal jeg sjekke ut :)

      Slett